Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Veselý ani jednou neminul a vylepšil si osobní rekord

Washington - Basketbalista Jan Veselý si v zámořské NBA vylepšil osobní střelecký rekord na 16 bodů, kterými přispěl Washingtonu k výhře nad Charlotte 101:73. Český nováček v soutěži byl při střelbě stoprocentní, proměnil všech osm pokusů, přidal šest doskoků a čtyři získané míče. Jeho parádní smeč po přihrávce Johna Walla z vlastní poloviny hřiště se stala druhou nejlepší akcí pondělního večera.

Jan Veselý smečuje
zdroj: AP autor: Nick Wass

V souboji dvou nejslabších týmů NBA Veselý, který stejně jako ve všech ostatních dubnových zápasech nastoupil v základní sestavě, pomohl Wizards ke čtvrté výhře v řadě, což je pro klub nejdelší úspěšná série od prosince 2007. Inkasovaných 73 bodů je zase nejméně od ledna 2006, výhra o 28 bodů představuje vyrovnané maximum v této sezoně. I přes nelichotivé postavení v tabulce může panovat v klubu v závěru sezony spokojenost.

"Ještě v polovině sezony jsme hráli úplně jinak, dost sobecky. Dali jsme to do pořádku, získali nové hráče a teď hrajeme jako tým a předvádíme nejlepší výkony za celou sezonu," pochvaloval si Wall, autor 16 bodů a 14 asistencí. Nejlepším střelcem vítězů byl s 18 body Brazilec Nené.

Naopak Bobcats si zapsali už 21. nezdar za sebou. Z posledních dvou utkání teď musí alespoň jedno vyhrát, aby nezakončili sezonu s nejhorší procentuální úspěšností v historii NBA. Poslední osmé postupové místo do play-off ve Východní konferenci zabrala v pondělí Philadelphia po výhře 105:87 nad New Jersey. V Západní konferenci je ještě jedno místo volné, ale je rozhodnuto o jejím vítězi. San Antonio si zajistilo prvenství jasnou výhrou 124:89 nad Portlandem.

Výsledky:

Washington - Charlotte 101:73 (za domácí Veselý 16 bodů, 6 doskoků a 1 asistence), Indiana - Detroit 103:97, Memphis - Cleveland 109:101, Milwaukee - Toronto 92:86, New Jersey - Philadelphia 87:105, San Antonio - Portland 124:89.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články