Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Veselému pokazila debut v základní sestavě vysoká porážka

New York - Ve svém dvanáctém utkání v NBA basketbalista Jan Veselý poprvé nastoupil v základní sestavě Washingtonu. V pátečním utkání na palubovce Houstonu odehrál 29 minut, zaznamenal pět bodů a šest doskoků, po zápase však důvod k radosti neměl. Jeho tým podlehl vysoko 76:103 a má stále krajně nelichotivou bilanci tři výhry a šestnáct porážek.

Jan Veselý
zdroj: AP

Veselý stihl všechny své pozitivní zápisy do statistiky v první polovině zápasu, kdy se hostům dařilo držet se soupeřem krok. Přidal navíc tři získané míče, po poločasové přestávce už zaznamenal jen dvě ztráty. V hodnocení plus/minus skončil na nule, lépe na tom byl z jeho spoluhráčů jen Maurice Evans, jenž při pětiminutovém pobytu na hřišti měl jeden kladný bod. "Jan do toho naskočil a hrál dobře. Řekl bych, že první poločas byl z jeho strany hvězdný," chválil českého nováčka nový hlavní kouč Washingtonu Randy Wittman.

Houston přestřílel Washington 46:21

V poločase prohrával Washington jen o tři body, ale zbytek zápasu nezvládl. V závěrečných osmnácti minutách měli hosté deset ztrát míče a Houston je v této fázi i díky tomu přestřílel 46:21. Celkem zaznamenali Wizards 24 ztrát, nejvíc v sezoně. "Padla na nás únava, přestali se koncentrovat a házeli míč všude možně," konstatoval Wittman, který ve svém druhém utkání v roli hlavního trenéra utrpěl první porážku. "Třicet minut jsme dřeli, hráli většinou chytře. Blbý je, že se hraje na 48 minut," prohlásil. 

Nejlepším střelcem zápasu byl s jednadvaceti body Chase Budinger, který minulé tři duely strávil pouze na lavičce, ale tentokrát skvěle zastoupil zraněného kanonýra Kevina Martina. Za Washington dal sedmnáct bodů John Wall.

Pozici nejlepšího týmu soutěže si pojistila Oklahoma City, která zvítězila nad Golden State 120:109, hlavně zásluhou sedmatřiceti bodů Kevina Duranta. Jen o tři body méně dal Derrick Rose z Chicaga, které porazilo Milwaukee 107:100. Po šestizápasové pauze se vrátil do sestavy Miami Dwyane Wade, jenž léčil zraněný kotník, a 28 body přispěl k výhře nad New Yorkem 99:89. Ještě o tři body více dala další domácí hvězda LeBron James.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články