Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Veselého návrat nepomohl, Fenerbahce vypadlo ve čtvrtfinále Euroligy

Basketbalistům Fenerbahce Istanbul nepomohl ani návrat Jana Veselého a sezona Euroligy pro ně skončila ve čtvrtfinále. Turecký klub po dvou porážkách v Moskvě prohrál s CSKA třetí zápas v domácí hale 68:85 a sérii ztratil v poměru 0:3. Veselý přišel o zápasy v Rusku kvůli zranění kotníku, které si přivodil v předposledním utkání základní části s Barcelonou. A český reprezentační pivot nedohrál ani poslední euroligový zápas, protože se už ve druhé minutě druhého poločasu vyfauloval.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý se při návratu vyfauloval a Fenerbahce v Eurolize skončilo

Po první půli měl na kontě jen dva fauly, ale po změně stran nasbíral během necelé půlminuty za stavu 39:46 další tři.

Po běžné osobní chybě mu rozhodčí brzy odpískali útočný faul, načež Veselý obdržel i technickou chybu a musel střídat.

Do statistik se zapsal také osmi body, třemi doskoky, asistencí a ziskem, ale i třemi ztrátami míče.

Ze hry Veselý trefil všechny tři střely v první čtvrtině, kterou Fenerbahce zahájilo dvanáctibodovou šňůrou a vyhrálo ji 24:17.

Ve druhé části po jeho dvou proměněných trestných hodech domácí vedli ještě 33:23, ale zbytek poločasu ovládli Moskvané v poměru 21:6 a pak už měli zápas pod kontrolou. Domácí tým ničil hlavně Will Clyburn, který nastřílel 34 bodů včetně pěti trojek.

Čtvrtfinále play-off Evropské ligy basketbalistů - 3. zápasy:

Fenerbahce Istanbul - CSKA Moskva 68:85 (za domácí Veselý 8 bodů, 3 doskoky, 1 asistence), konečný stav série 0:3; Zenit Petrohrad - FC Barcelona 70:78, stav série 1:2; Bayern Mnichov - Milán 85:79, stav série 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články