Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Veselého Fenerbahce v dramatickém závěru udolalo baskickou Vitórii

Istanbul – Utkání 6. kola nadstavbové části Euroligy mezi Fenerbahce a baskickou Vitórií se zvrhlo v nečekané drama. V druhém poločase se dlouho zdálo, že turecký celek směřuje za jasným vítězstvím, hráči Vitórie se však v závěru vzepjali k velkému výkonu a sahali po vítězství. V posledních vteřinách však neproměnil rozhodující střelu Bertrans a Fenerbahce se radovalo z těsného vítězství 91:90, ke kterému 12 body a 5 doskoky přispěl také Jan Veselý.

Je nám líto, video expirovalo.
Fenerbahce i díky Veselého 12 bodům porazilo Vitórii

Český pivot už ve čtvrtém utkání za sebou dosáhl na dvouciferný počet bodů. Zazářil zejména v úvodu druhé půle, kdy za vyrovnaného stavu 45:45 dal pět bodů v řadě včetně efektní smeče přes blokujícího obránce.

Nastartoval tak šňůru 18:3, po které vedlo Fenerbahce 15 minut před koncem o 15 bodů. Španělský soupeř se však nevzdal, začal soupeře ničit střelbou z dálky a vrátil se do utkání. Za stavu 86:83 pro Fenerbahce přišla další důležitá smeč Veselého, ovšem ani to Vitórii nezlomilo a 38 vteřin před koncem se dokonce dostala do vedení.

Hrdinou utkání se stal Nemanja Bjelica, který při posledním útoku Fenerbahce vybojoval útočný doskok a faul a trestnými hody zařídil výhru. Vzápětí společně pomohl uchránit vlastní koš a završil tak skvělý výkon v podobě 14 bodů a 15 doskoků.

Euroliga basketbalistů, Top 16 - 6. kolo:

Skupina E: Alba Berlín - Panathinaikos Atény 59:65. 

Skupina F: Fenerbahce Istanbul - Laboral Vitória 91:90 (za domácí Veselý 12 bodů, 5 doskoků), Milán - Anadolu Efes Istanbul 71:73, Unicaja Málaga - Nižnij Novgorod 85:76. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články