Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Veselého Fenerbahce prožívá zmar. V koncovce ztratilo duel s Žalgirisem

Když se nedaří... Basketbalisté Fenerbahce Istanbul se v této euroligové sezoně trápí. Potvrdili to, když o vítězství nad Žalgirisem Kaunas přišli v poslední minutě. Turecký tým šel do koncovky s vedením 76:69, ale soupeř desetibodovou šňůrou zápas otočil na konečných 79:76. V šestém kole Evropské ligy si turecký celek připsal pátou porážku.

Jan Veselý v zápase s Žalgirisem
zdroj: ČTK/ABACA

V dramatické koncovce se nedařilo ani Janu Veselému, který minul čtyři sekundy před sirénou za stavu 76:77 střelu za dva body. V utkání český reprezentant za téměř 26 minut hry nasbíral osm bodů a šest doskoků. Po jeho neúspěšné střele pojistil vedení Žalgirisu z trestných hodů Marius Grigonis.

Fenerbahce nebylo nic platných ani 29 bodů nejlepšího střelce soutěže Nanda De Cola a utrpěl první domácí porážku v tomto ročníku Evropské ligy.

Výsledky 6. kola Evropské ligy basketbalistů

Fenerbahce Istanbul - Žalgiris Kaunas 76:79 (za domácí Veselý 8 bodů, 6 doskoků), Zenit Petrohrad - CSKA Moskva 70:87, Valencie - Villeurbanne 81:72, Milán - FC Barcelona 83:70, Olympiakos Pireus - Maccabi Tel Aviv 65:90, Baskonia Vitoria - Bayern Mnichov 93:60, Real Madrid - Alba Berlín 85:71.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články