Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Veselá se s Valencií raduje z triumfu v Evropské lize

Istanbul - Basketbalistka Jana Veselá dosáhla podruhé v kariéře na vrchol Evropské ligy. Valencii dnes pomohla ve španělském finále v Istanbulu zdolat Rivas Madrid 65:52. Česká reprezentantka přispěla k vítězství během 19 minut na hřišti dvěma body a třemi doskoky. Veselá si zopakovala triumf v soutěži z roku 2006, kdy slavila titul s Brnem. Její tehdejší spoluhráčka Hana Horáková dnes v dresu Jekatěrinburgu vybojovala bronz po vítězství nad Fenerbahce Istanbul 75:68.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Osmadvacetiletá Veselá znovu rozšířila svou bohatou sbírku úspěchů, do které patří i stříbro z mistrovství světa, titul a druhé místo z evropského šampionátu a prvenství v zámořské WNBA se Seattlem.

Valencie potvrdila roli favorita a prošla závěrečným turnajem bez zaváhání. Po třech výhrách ve skupině dnes svedla s Rivasem vyrovnanou bitvu, kterou rozhodla v poslední čtvrtině. Madridský tým v závěrečných sedmi minutách vyhořel v koncovce a Valencie si díky šňůře 12:0 zajistila třetí vítězství v historii. Ani jednomu z finalistů se nedařila střelba z dálky, Rivas proměnil jediný trojkový pokus, vítězky z osmi střel za tři body žádnou.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselá vyhrála s Valnecií Euroligu

Předchozí dva evropské klubové tituly získala Valencie v letech 1992 a 1993. V tomto ročníku soutěže utrpěla pouze dvě prohry a obě v základní skupině. O bod podlehla Kaunasu a předtím o osm bodů českým mistryním z USK Praha.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články