Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Veselá končí ve Valencii, klub má finanční potíže

Praha - Basketbalistka Jana Veselá má před kvalifikací o olympijské hry o starost více. Její klub Valencie, letošní vítěz Euroligy a španělský šampion, se dostal do ekonomických problémů a vypověděl hráčkám smlouvy. Veselá prodloužila smlouvu i na příští sezonu, ale přesto v týmu končí, stejně jako další hvězdy šampionek Evropské ligy. Zájem o ni má i USK.

Jana Veselá
zdroj: ISIFA

Jde o důsledek ekonomické krize ve Španělsku. "Hráčkám, které byly již podepsané, vypověděli smlouvu a budou sestavovat nový tým," řekla Veselá. "Situaci řešíme s manažerem již dva dny. Manažer už zahájil jednání s kluby. Podle mých informací je zájem z Itálie, Turecka a USK," prozradila Veselá.

Zájem USK potvrdil i manažer českých mistryň Marek Kučera. "Zájem o Janu Veselou máme už několik let a pravidelně ji zkoušíme, jestli nemá zájem vrátit se domů. Nyní máme informaci o jejím konci ve Valencii a náš zájem je, ale jednání ještě nezačala," řekl Kučera.

Vedle české specialistky na defenzivu končí ve Valencii také Silvia Dominguezová, Eshaya Murphyová, Sancho Lyttleová, Laia Palauová, Erika De Souzaová a Maya Mooreová.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články