Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Velká posila pro Nymburk. Z USK přichází nejužitečnější hráč ligy Bohačík

Nymburk - Basketbalisty Nymburka posílí český reprezentant a nejužitečnější hráč uplynulé sezony české ligy Jaromír Bohačík, který přestoupil z USK Praha a podepsal smlouvu na dva roky. Spolu s ním přichází americký pivot Hunter Mickelson, který naposledy působil ve Svitavách. Nymburku se upsal na tři roky. Na prodloužení smlouvy s českým mistrem se dohodl zkušený rozehrávač Eugene Lawrence.

Pětadvacetiletý Bohačík už má za sebou zkušenosti i ze zahraničí, kde oblékal dres belgické Lovaně. Naplno zazářil v uplynulé sezoně v dresu USK, v němž se vypracoval v lídra týmu a jeho výkony mu vynesly cenu pro nejužitečnějšího hráče ligy.

"Myslím, že nastal ten správný čas, aby Jaromír přišel do Nymburka a aby dostal šanci hrát u nás. Stejně jako ji před lety dostal Vojta Hruban nebo Pavel Pumprla," řekl nymburský kouč Ronen Ginzburg, který zároveň vede český národní tým. "Zaujal mě už při své účasti v kempu reprezentačního výběru před rokem. Jeho silnými stránkami jsou dobrá obrana, hra s míčem a odvaha střílet," uvedl trenér.

Rovněž pětadvacetiletý Mickelson hrával na univerzitě v Arkansasu a Kansasu. Následně zamířil do Svitav, kde měl průměry 12,9 bodu, 7,5 doskoku a 1,4 bloku na zápas.

"Hunter ukázal, že má velký potenciál do budoucna, že má velkou šanci se zlepšovat a hrát na vysoké úrovni. Myslím, že nám může přinést podobné výhody jako Howard Sant-Roos, Chasson Randle nebo Mike Dixon v minulosti," řekl Ginzburg. "Je velice dobře atleticky disponovaný, výborný na doskoku i při blokování střel soupeře a dokáže být platným hráčem v obraně. Je to přesně ten hráč, který zapadá do našeho systému hry," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články