Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Velká porce se vším všudy. ČT odvysílá všechny zápasy z ME basketbalistek živě

Praha – Česká televize poprvé přinese přímé přenosy ze všech utkání evropského šampionátu basketbalistek. Celkem 40 přenosů nabídne ČT sport, ČT2 a web ctsport.cz. K dispozici budou mít diváci vše i prostřednictvím HbbTV. Velkolepá basketbalová show startuje úvodními duely v pátek ve 12:25. Rozpis utkání najdete zde.

České basketbalistky
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Program je poměrně náročný. Čtyři zápasy denně až do kvalifikace. Myslím si, že se dost zpotíme," podotkl autor projektu Jakub Bažant.

Spolupracovat na rozsáhlé televizní akci budou také velké osobnosti ženského basketbalu minulosti: střelkyně rozhodujícího zlatého koše na ME 2005 Eva Horáková, nejužitěčnější hráčka MS 2010 Hana Horáková, ale také další někdejší opory reprezentace Eva Vítečková a Ivana Večeřová.

"Budeme se snažit, aby měla Iva kromě komentování takovou zvláštní roli. Bude zpovídat jak fanoušky, tak i známé osobnosti, které na utkání českého týmu přijdou," uvedl Bažant.

Je nám líto, video expirovalo.
ČT nabídne z ME všechny zápasy živě

Večeřová nad nabídkou neváhala. "Kývla jsem v podstatě hned. Zajímá mě podívat se i do jiných odvětví. Určitě nebudu od začátku profíkem, nebude to, jako kdyby se někdo díval na kovaného reportéra," upozornila a jedním dechem dodala: "Jednoznačně to bude těžší role než být na hřišti a jen si hrát."

Kompletní nabídka na webu, sociálních sítích i HbbTV

Podobně jako u jiných velkých akcí, také u evropského šampionátu basketbalistek přinese kompletní zpravodajský servis, záznamy všech utkání, výběr nejdůležitějších momentů, rozhovory i reportáže web ctsport.cz.

"Divákům, kteří mají televize s HbbTV, nabídneme možnost tzv. modrého tlačítka. Pakliže půjdou dva zápasy proti sobě, budou mít možnost volby vybrat si zápas s komentářem. Je to poprvé, kdy něco takového nabízíme mimo hokejové mistrovství světa," zdůraznil šéfeditor webu ctsport.cz Jiří Kalemba.

"Zapojíme do toho samozřejmě i sociální sítě. Diváci budou mít možnost sledovat vysílání Facebook live – rozhovory s hráčkami během šampionátu," doplnil Kalemba.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články