Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Vedení NBA nebude Goberta trestat za vtipkování o koronaviru

Basketbalista Utahu Rudy Gobert, který si dělal legraci z koronaviru, nebude nijak potrestán ani pokutován. V pátek to oznámilo vedení NBA. Gobert se později virem nakazil a svého chování litoval. Po pozitivním nálezu v těle francouzského pivota byla zámořská liga ve středu přerušena na neurčito.

Rudy Gobert
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Brian Rothmuller

Gobert se v pondělí snažil před novináři odlehčit napjatou atmosféru kvůli koronaviru i nařízení ligy, aby si novináři drželi od hráčů odstup. Proto z legrace osahal na stole všechny mikrofony a diktafony. Později, když zjistil, že má pozitivní test, se za lehkovážnost omluvil.

Kvůli Gobertově diagnóze byl krátce před začátkem zrušen středeční zápas proti Oklahomě a následně byla přerušena celá liga. Koronavirus má i další hráč Utahu Donovan Mitchell, zbývajících 58 testů členů klubu Jazz nákazu neobjevilo.

Francouzský basketbalista poté zpytoval svědomí. "První a nejdůležitější věc je, že se chci veřejně omluvit všem, které jsem možná ohrozil. Tehdy jsem neměl tušení, že jsem se nakazil. Byl jsem neopatrný.

Když jsem se to dozvěděl, prožil jsem tolik emocí. Většinou strach, úzkost, rozpaky," řekl Gobert, jenž byl v posledních dvou letech vyhlášen nejlepším obráncem NBA. "Doufám, že můj příběh slouží jako varování a přiměje každého, aby to bral vážně," dodal.

Jeho spoluhráč Mitchell dnes vzkázal, že se mu daří dobře. Karanténu si krátí hraním videoher. "Jsem tady sám a hraju je celý den. Už se těším, až budu zase na palubovce hrát pro ty nejlepší fanoušky na světě. Uvidíme se brzy. Díky za podporu," vzkázal fanouškům třiadvacetiletý rozehrávač v půlminutové nahrávce pro NBA.com.

Testy na koronavirus podstoupili i basketbalisté Toronta, kteří jako poslední odehráli proti Utahu zápas. Všechny testy byly negativní.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články