Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Večeřová se vrací k basketbalu, pomůže Frisku Brno

Brno – Basketbalová vicemistryně světa Ivana Večeřová pozměnila rozhodnutí ukončit kariéru a v letošní sezoně ještě bude hrát za Frisco Brno. Dvaatřicetiletá bývalá reprezentační opora nastoupí už tuto sobotu v dresu úřadujícího vicemistra ve šlágru 4. ligového kola proti obhájkyním titulu z USK Praha. Večeřová ohlásila v polovině května, že ze zdravotních důvodů končí kariéru, a chystala se vypomoci klubu Frisco na funkcionářském poli.

Brňanky se po odchodu čtyř loňských klíčových opor a výpadku dojednané americké podkošové posily Ta´shie Phllipsové, která podstoupila těsně před sezonou operaci, ocitly bez vysoké pivotky. "Na basketbalovém trhu už zůstaly pouze menší pivotky, vysoké nejsou. Pokud ještě nějaká zůstala, tak je nad naše finanční možnosti," poznamenal brněnský kouč Jan Bobrovský. Na výpomoc Večeřové, která v uplynulé sezoně oblékala dres městského rivala Valosunu, bude hodně spoléhat.

Večeřová na loňském mistrovství světa v Karlových Varech pomohla českému týmu vybojovat stříbrné medaile a v roce 2005 se podílela na titulu mistryň Evropy. Startovala na olympijských hrách v Aténách i Pekingu a byla dlouholetou oporou Brna při jeho úspěších v domácí i Evropské lize. Vyzkoušela si také angažmá v Koreji, ve španělské Valencii a Galatasarayi Istanbul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články