Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vaughnová sní o dalším triumfu USK. Chceme uspět, i když jsme outsider, hlásí

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha sice čeká třetí Final Four Evropské ligy za sebou, pro pivotku Kiu Vaughnovou však bude přece jen v něčem nové. Poprvé si ho totiž zahraje s českým občanstvím. Pražanky sice budou outsiderem, ale věří, že se povede favority překvapit jako v roce 2015, kdy slavily euroligový titul. "Jakmile se do Final Four dostanete, což chcete celou sezonu, pak chcete i vyhrát," řekla Vaughnová.

Kia Vaughnová z týmu USK Praha
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Vyhrály jsme před dvěma lety, loni jsme neprošly do finále. Na Final Four jsou jen silné týmy, samé skvělé hráčky. Když se podíváte na statistiky z letošní Euroligy, tak asi outsider jsme. Nic to ale nemění na tom, že chceme uspět," dodala.

Před dvěma roky dotáhla USK v Praze k titulu a stala se nejužitečnější hráčkou Final Four. "Něco takového vám v paměti zůstane navždy. A beru jako ohromnou výsadu to, že jsme se do Final Four dostaly znovu a že pokračujeme v nastavené práci. To, že náležíme mezi top týmy Evropy, je skvělý pocit," uvedla Vaughnová.

Kia Vaughnová
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Tým na ni bude opět hodně spoléhat, jelikož v semifinále vyzvou české mistryně Kursk, který je silný právě pod košem. "Je to těžký soupeř, jsou tam hodně velké hráčky. Musíme být silné na doskoku, to je základ. Taky musíme být soudržné a vyvíjet na ně dostatečný tlak," řekla Vaughnová.

Věří, že týmu navíc pomůže návrat Kateřiny Elhotové po mateřské dovolené. "To je ohromný přínos, je to čistokrevná střelkyně a my potřebujeme víc bodů zdálky a další hráčku na tuto pozici. Stýskalo se nám po ní," usmívala se třicetiletá rodačka z Bronxu.

Nyní našla druhý domov v Praze, což korunovala i ziskem českého občanství, které jí umožní nastoupit v červnu za reprezentaci na mistrovství Evropy. "Praha je místo, kde jsem v celé své basketbalové kariéře nejdéle, ať už se bavíme o působení v univerzitním celku, v WNBA nebo v Evropě. Je to můj druhý domov. A budoucnost? Jdu rok od roku. Takže bude jasno zase po konci sezony," nechtěla zatím prozradit, zda si působení v USK ještě prodlouží.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejková před Final Four: Že je Kursk jasný favorit, by nám mohlo vyhovovat
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články