Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

V širší nominaci pro ME je sedmnáct basketbalistek včetně Reisingerové

V širší nominaci českých basketbalistek pro ME chybí zraněná Petra Záplatová z Brna. Nejistá je účast Julie Reisingerové, která pomohla Gironě k titulu ve španělské lize a byla vyhlášena nejlepší hráčkou finálové série.

"Mám informaci, že Julča má nějaký zdravotní problém, i když hraje a hraje dobře. Uvidíme, jak to s ní bude pokračovat," uvedl reprezentační trenér Štefan Svitek. Poprvé jsou v nominaci Pamela-Therese Effangová z Hradce Králové a Kateřina Kozumplíková z Trutnova.

Šanci dostala i Veronika Voráčková, přestože po odchodu z USK Praha na univerzitu v Syracuse celou sezonu nehrála. Celkem je ve výběru sedmnáct hráček, z nichž vzejde dvanáct jmen pro MS, které se uskuteční od 27. června do 7. července v Litvě a Srbsku.

"Snažili jsme se tým doplnit. Jsou tam děvčata, se kterými jsem ještě nikdy nepracoval. Těším se na ně. Snažili jsme se vybrat to nejlepší, co český ženský basketbal nabízí. Samozřejmě máme v týmu i holky, které vybojovaly postup na mistrovství Evropy. Na ty se budu opět spoléhat," uvedl Svitek.

Český tým odstartuje přípravu za týden v Mariánských Lázních, poté zamíří do Trutnova a na přelomu května a června na turnaj do Slovinska, kde se vedle domácího výběru utká ještě s Chorvatskem. Další přípravné zápasy basketbalistky odehrají v Praze v hale Královka, kde se utkají s Portugalskem, Maďarskem, Lotyšskem, Bosnou a Polskem.

"Měli jsme také domluvené týmy jako Rusko nebo Bělorusko, ale pak z toho couvly," uvedl Svitek. "Poslední týden jsme měli možnost hrát v Turecku, ale letět pár dnů před ME tak daleko? Raději jsme zvolili Polsko, které se nekvalifikovalo na šampionát. Tím spíš se můžeme domluvit na modelování hry. Možná to nebude úplně klasický mezistátní zápas," dodal.

České basketbalistky zahájí mistrovství Evropy 27. června v Rize zápasem s obhájcem stříbrných medailí Francií, poté je čeká Švédsko a Černá Hora. Šest nejlepších celků z šampionátu si zajistí účast v olympijské kvalifikaci, která se bude hrát v únoru 2020.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články