Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V sérii mezi basketbalisty Děčína a Opavy dál vyhrávají domácí

Ve čtvrtfinálové sérii mezi basketbalisty Děčína a Opavy dál platí, že týmy ve svých halách vládnou. Děčínští to potvrdili v pátém zápase série, kterou vyhráli 93:87 a v sérii se ujali vedení 3:2. Další zápas čtvrtfinálové série Svitavy – Ústí nad Labem můžete sledovat v pondělí živě od 18.10 na ČT sport a ctsport.cz.

Utkání Opava - Děčín
zdroj: ČTK autor: Géla František

Šestý duel, v němž už Severočeši mohou rozhodnout o postupu do semifinále NBL, se hraje v úterý. Výhodu domácího prostředí bude mít Opava, která před vlastními fanoušky rovněž obě předchozí utkání vyhrála.

Děčín v dalším vyrovnaném zápase rozhodl o vítězství v poslední čtvrtině, do níž vstupoval s pětibodovou ztrátou na Opavu. Do vedení se dostali jeho hráči až v polovině závěrečné části hry a výhru už nepustili. Devatenácti body se o vítězství zasloužil Lukáš Feštr, jenž proměnil i čtyři trojky, jen o dva body méně zaznamenal Tomáš Pomikálek, který přidal 11 doskoků.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Děčína porazili Opavu

Hosté přitom vstoupili do zápasu skvěle a v první čtvrtině si vypracovali až patnáctibodové vedení. Do první pauzy trefili sedm trojek, ale ve zbytku utkání jich už přidali jen pět. "Soupeř na nás vyrukoval s agresivní obranou, ale my jsme se nenechali zastrašit a hráli jsme si svou hru. Ale nevyšly nám sudé čtvrtky a v prvním poločase jsme byli málo agresivní na útočném doskoku, kde jsme získali jen dva balony. V play-off tahle čísla rozhodují, a přestože jsme vedli 23 minut, je konečný výsledek pro nás krutý," konstatoval opavský trenér Petr Czudek.

"Dát za první čtvrtinu sedm trojek s takovým procentem úspěšnosti střelby, to už opravdu ukazuje velikou kvalitu týmu. Ve druhé čtvrtce jsme se ale dotáhli, ve druhém poločase se to tahalo. Dnes jsme nebyli lepší, ale šťastnější. Chci klukům poděkovat, že to nezabalili a dokázali zastavit útočný stroj Opavy," řekl domácí kouč Tomáš Grepl.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve čtvrtfinále Svitavy - Ústí se řešil protest

Už v pondělí mohou postoupit do semifinále také hráči Svitav, kteří vedou nad Ústím nad Labem 3:1 a odvolávali se po nepřesnostech v zapisování skóre při posledním utkání, v němž v Ústí prohráli v prodloužení.

Svitavský trenér Lubomír Růžička protestoval proti zaznamenání trojky místo dvoubodového koše a následném zapsání pouze jednoho bodu místo dvou svitavských po trestných hodech v poslední čtvrtině. "Nakonec skóre sedělo, ale protest jsme podali, aby se taková situace už neopakovala," vysvětloval Růžička poté, co byl protest vedením NBL zamítnut s tím, že to ale neovlivnilo závěr zápasu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články