Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V Praze uspěl Novi Sad, Humpolec došel do čtvrtfinále

Vítězem Prague Masters, turnaje World Tour v basketbale 3x3, se stal srbský celek Novi Sad, který tak potvrdil pozici nejlepšího týmu světa. Jako jediný ze čtyř českých účastníků došel do čtvrtfinále Humpolec, ale podlehl slovinskému výběru Piran.

Prague Masters v basketbale 3x3
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

"Nám se na World Tour historicky nepodařilo nikdy postoupit ze čtvrtfinále. Tento rok jsme to chtěli prolomit. V Japonsku nám to proklouzlo mezi prsty, ani teď se to nepodařilo, takže určitě zklamání," řekl lídr Humpolce Ondřej Šiška, jinak hráč pětkového basketbalu za Děčín.

Humpolec musel kvůli dešti dohrávat základní skupinu až dnes a rozhodující duel o postup do čtvrtfinále proti Bělehradu zvládl. Za stavu 15:10 si ale zápas zdramatizoval a o výhře 18:17 museli Češi rozhodovat až v posledních vteřinách, když Šiška dobře přihrál na Vladimíra Sismiliche.

Je nám líto, video expirovalo.
Pražský turnaj Masters v basketbalu 3x3 vyhrál Novi Sad

Jenže ve čtvrtfinále se Humpolci nedařilo střelecky a nechal se soupeřem přetlačit 13:18. Skončil tak sedmý a o jednu příčku si pohoršil oproti předchozímu turnaji World Tour v japonské Uconomiji.

"Piran už jsme letos dokázali porazit, byl to hratelný soupeř, ale nesedlo nám to. Soupeř byl o hodně tvrdší a to rozhodlo," řekl Šiška.

Do finále prošel podle očekávání Novi Sad a proti němu překvapivě ruský celek Gagarin. A Srbové neponechali nic náhodě a zvítězili 21:12, čímž vyhráli druhý z dosavadních tří turnajů World Tour v sezoně.

Nejužitečnějším hráčem turnaje byl zvolen Dušan Bulut, který byl i nejlepším střelcem finále. Soutěž ve smečování ovládl Polák Piotr Grabowski.

Turnaj se tentokrát přesunul z Václavského na Hradčanské náměstí před Pražský hrad, což si hráči chválili. "Pro mě je Pražský hrad jednou z největších památek na světě, a jelikož je v mé rodné zemi, tak je ta úplně největší. Takže je to pro mě velká pocta a velký zážitek. Moc jsme si to užili," řekl Šiška.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články