Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

V euroligovém šlágru na sebe narazí české basketbalové hvězdy

Praha - Dvě největší hvězdy současného českého basketbalu se postaví proti sobě. Jan Veselý s Fenerbahce Istanbul ve 4. kole Evropské ligy přivítá Barcelonu s Tomášem Satoranským. V Eurolize se dva čeští basketbalisté střetnou poprvé od prosince 2009, kdy si Veselý ještě v dresu Partizanu Bělehrad zahrál proti Jiřímu Welschovi z Málagy. Utkání začne ve 20:45. Přímý přenos sledujte na našem webu.

Jan Veselý
zdroj: Getty Images autor: Aykut Akici

Utkání je především soubojem velkých favoritů celé soutěže. Barcelona je zatím ve skupině C neporažena, Fenerbahce chce napravit prohru s Panathinaikosem Atény. Z českého pohledu je však hlavní duel Veselého se Satoranským, posledních dvou Čechů, kteří byli draftováni do NBA. Zatímco Veselý se ze zámoří v létě vrátil, Satoranský se do NBA teprve chystá. Jejich souboj je o to pikantnější, že jsou kamarády.

"Moc se na to těším. Žádné velké hecování neproběhlo, ale před sezonou jsme si psali, když jsme se dozvěděli los. Už asi devět let spolu hrajeme v různých reprezentacích a nikdy jsme nenastoupili proti sobě. Bude to velká premiéra," řekl Satoranský. "Těším se hodně. Půjde o vůbec první oficiální zápas, kdy proti sobě nastoupíme. První zápas se hraje u nás, což bude naše výhoda. Samozřejmě, že Fenerbahce oba zápasy vyhraje," nepochybuje Veselý.

Barcelona přiletěla do Turecka včera odpoledne, a tak podle Satoranského bude velmi obtížné najít si čas na setkání s Veselým. "Doufám, že si popovídáme po tréninku Fenerbahce, který mají před námi. Večer totiž také zůstávají na svém týmovém hotelu a ani po zápase nebude moc času. Hned po utkání letíme zpátky do Barcelony, protože nás v neděli čeká další těžký zápas," uvedl Satoranský.

Veselý má po třech utkáních Euroligy v základní sestavě Fenerbahce průměry devět bodů a 6,3 doskoku na zápas. Satoranský se zapojil později kvůli srdečním problémům a zatím ve dvou zápasech pomohl k výhrám v průměru třemi body a 4,5 asistencemi. V počtu asistencí přepočítaných na jednu ztrátu mu patří třetí místo mezi všemi euroligovými hráči.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články