Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Užívám si to. Snad uděláme titul, věří Veselý úspěchu Fenerbahce

Istanbul - Basketbalista Jan Veselý prožívá nejlepší sezonu kariéry, odborníci ho považují za kandidáta na cenu pro nejužitečnějšího hráče Evropské ligy, sám však na individuální úspěchy nemyslí. Soustředí se jen na to, aby dotáhl Fenerbahce Istanbul do Final Four a k vytouženému titulu. "Ambice na titul pro celkového vítěze nemám. Jen doufám, že moje výkony nám pomohou postoupit v Eurolize co nejvýš," řekl Veselý.

Sport
zdroj: ČT4

Fenerbahce je zatím jediným neporaženým celkem nadstavbové části a právě Veselý na tom má velkou zásluhu. V hodnocení užitečnosti je pátý v celé soutěži a v lednu byl dokonce jako první Čech v historii zvolen nejužitečnějším hráčem měsíce. Při čtyřech výhrách zaznamenal průměry 14,5 bodu, 10,3 doskoku, 2,3 asistence a dva bloky na zápas.

"Je to super pocit, hlavně kvůli tomu, že pořád vyhráváme zápasy. To je pro mě nejdůležitější. Jsem šťastný," prohlásil Veselý. Klíčem k úspěchu je podle něj týmové pojetí hry týmu, které nestojí jen na dvou individualitách. "Hrajeme tvrdě a kolektivně, a to funguje. Každý z nás si naši hru užívá. Všechno funguje, takže jen potřebujeme v našich výkonech pokračovat," tvrdí pivot.

Jan Veselý: "Trenér Željko Obradovič mi dává velký prostor. Letos jsem víc v pohodě a víc si věřím, jsem vyzrálejší. Konečně jsem našel sám sebe a opravdu si basketbal užívám."

Sám si během ledna vytvořil i osobní rekordy. Třeba deset útočných doskoků v duelu na hřišti Crvené Zvezdy Bělehrad. Právě Zvezda je pro něj jako bývalého hráče Partizanu velkým rivalem. "Tento typ zápasů miluji. Zvláště když je to v hale Pionir, kde mi atmosféra vždy dodává hodně energie," popsal Veselý.

Z toho může těžit i národní tým, který právě v Bělehradě sehraje v červenci kvalifikaci o olympijské hry. "Je to pro mě srdeční záležitost, tajně jsem o tom snil. Aspoň si všichni můžeme vyzkoušet, jaké to je hrát před takovým publikem," řekl Veselý, jenž se stal v této sezoně definitivně klíčovou postavou Fenerbahce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články