Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Už ani Philadelphia není bez porážky. Sixers narazili ve Phoenixu, Suns táhl 40bodový Booker

Jako poslední přišla o neporazitelnost v NBA Philadelphia. Sixers nestačili na Phoenix Suns, které vedl za výhrou 114:109 rozehrávač Devin Booker, autor 40 bodů. Golden State Warriors i bez čtyř zraněných tahounů zvítězili nad Portlandem 127:118.

Devin Booker z Phoenixu Suns v utkání proti Philadelphii 76ers
zdroj: ČTK/AP autor: Ross D. Franklin

Philadelphia byla posledním neporaženým celkem a také ve Phoenixu to dlouho vypadalo, že i bez suspendovaného pivota Joela Embiida dokáže uspět. Po většinu druhé a třetí čtvrtiny totiž vedla. Jenže poslední část ovládli domácí Suns, kteří patří k nejpříjemnějším překvapením tohoto ročníku.

Pod taktovkou Rickyho Rubia, autora 21 bodů, sedmi doskoků a deseti asistencí, a s Bookerem střílejícím s úspěšností 79 procent dokázali Suns získat zápas pod kontrolu a zkušeně ho dovedli k vítězství. Třiadvacetiletý Booker je nyní osmým nejmladším hráčem v historii, který v NBA nastřílel 6000 bodů.

Kromě Bookera dosáhli v pondělí na hranici čtyřiceti bodů další dva hráči. Brandon Ingram si 40 body vytvořil nové osobní maximum, ale prohru New Orleans s Brooklynem 125:135 neodvrátil. Nets táhl Kyrie Irving s 39 body a devíti asistencemi. James Harden pak dovedl Houston k výhře 107:100 nad Memphisem, když při absenci odpočívající druhé hvězdy týmu Russella Westbrooka nastřílel 44 bodů včetně sedmi trojek.

Je nám líto, video expirovalo.
Houston se mohl znovu spolehnout na Hardena, Brooklyn přehrál New Orleans

Golden State Warriors, které zasáhla epidemie zranění a musejí hrát bez hvězd Klaye Thompsona, Stephena Curryho, D'Angela Russella a Draymonda Greena, překvapili výhrou v Portlandu. Hlavním hrdinou byl nováček Eric Paschall, který si vylepšil osobní maximum na 36 bodů a 13 doskoků. Další nováček Ky Bowman přidal 19 bodů a osm asistencí. Portlandu proti oslabenému soupeři nestačilo ani 39 bodů Damiana Lillarda.

Andre Drummond z Detroitu vytvořil 24 doskoky nové maximum sezony, ale proměnil jen šest z 20 střel a Pistons prohráli s Washingtonem 99:115.

Podívejte se na deset nejlepších akcí večera:

Utkání mezi Minnesotou a Milwaukee začalo o 49 minut později, jelikož při rozcvičení se zjistilo, že jeden z košů je nakřivo, a organizátoři ho museli vyměnit. Hostující Bucks to nerozhodilo a vyhráli 136:104. Janis Antetokounmpo se pod výhru podepsal 34 body, 15 doskoky a šesti asistencemi.

"Bylo to nepříjemné, protože všichni byli připraveni na utkání, ale pak jsme museli čekat. Nakonec jsme čekali skoro hodinu. Ale hlavní je, že jsme to zvládli," řekl Antetokounmpo.

NBA:

Brooklyn - New Orleans 135:125, Golden State - Portland 127:118, Memphis - Houston 100:107, Minnesota - Milwaukee 106:134, Phoenix - Philadelphia 114:109, Washington - Detroit 115:99.

Zdroj
ČTK, youtube.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články