Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ústí otočilo vypjatý pátý zápas a v semifinálové sérii s Děčínem vede

Vyrovnaná semifinálová série mezi severočeskými rivaly pokračovala pátým zápasem, který dopadl lépe pro domácí Ústí nad Labem, které vyhrálo 86:75. Nejproduktivnějšími hráči, kteří řídili otočení nepříznivého skóre po první čtvrtině, byli Američané Ty Nichols a Lamb Autrey. Sluneta vede nad Děčínem v sérii 3:2 a historický postup může zpečetit v úterý na palubovce soupeře. Přímý přenos sledujte od 17:55 na ČT sport Plus.

Po první čtvrtině vedl hostující Děčín o osm bodů, domácí se však v druhé části začali postupně přibližovat, až skóre ve čtrnácté minutě otočili. V bouřlivé atmosféře si ústecký tým vypracoval až patnáctibodové vedení 58:43 ve třetí čtvrtině. Nedlouho poté ale vzplály naplno emoce.

Vyvolal je zákrok domácího Mavericka Rowana, který v podkošovém souboji po zakončení Jordana Ogundirana loktem způsobil soupeři krvavé zranění v obličeji. Děčínský trenér Tomáš Grepl protestoval proti udělené nesportovní chybě, dostal druhou technickou chybu a musel opustit halu.

Hosty situace vyhecovala a povedl se jim velký obrat. Po dvanáctibodové šňůře v úvodu čtvrté čtvrtiny, na níž se osmi ze svých celkových 18 bodů v utkání podílel nejlepší děčínský střelec Matěj Svoboda, šli do vedení 66:62.

Domácí se ale nezlomili. Pěti trojkami včetně dvou Autreyho získali zápas zpět pod kontrolu a z trestných hodů si v koncovce výhru pohlídali. Hosté závěr neunesli a většina hráčů si odmítla se soupeřem podat po utkání ruku. Sluneta se vítězstvím 86:75 ujala vedení v sérii 3:2.

"Dneska to bylo pravé derby, tekla i krev. Trošku mě mrzí, jak to nakonec dopadlo. Protože si myslím, že tyto pauzy zápasu nesvědčí, ale je to boj. Strašně jsem si zápas užil, bylo to hrozně kolektivní a super pro nás, že jsme vyhráli," hodnotil zápas hráč domácích Johan Haiblík.  

Hvězdou pátého utkání byl nejlepší ligový střelec Nichols, který dal 30 bodů, dalších šest košů padlo po jeho přihrávkách a přidal devět doskoků. Autrey mu sekundoval s 20 body včetně pěti trojek a devíti doskoky.

"Musíme hrát se stejnou energií jako druhou a třetí čtvrtinu, o ničem jiném to není. Tým, který víc v sérii chce, tak vyhrává. My máme teď mečbol, ale víme, že série bude ještě těžká. V Děčíně to nebude nic jednoduchého, ale víme, že určitě máme ještě případně sedmý zápas doma," dodal trenér domácích Jan Šotnar, který si také postěžoval na vyhrocenou atmosféru, při které dle svých slov schytal plivanec i urážky. 

Ústí nad Labem – Děčín 86:75

Nejvíce bodů: Nichols 30, Autrey 20 – Matěj Svoboda 18, Walton 14, Pomikálek 12. Stav série 3:2.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články