Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ústí mečbol neproměnilo a semifinále s Děčínem je opět vyrovnané

O druhém finalistovi ligy basketbalistů rozhodne až sedmý zápas. Úřadující vicemistr Děčín doma porazil Ústí nad Labem 79:66 a potřetí v sérii se mu povedlo vyrovnat. Ve čtvrtek bude mít výhodu domácího prostředí Sluneta, která usiluje o první medaili z nejvyšší soutěže. Na svého soupeře ve finále čeká osmnáctinásobný šampion Nymburk.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr a ohlasy utkání Děčín – Ústí nad Labem

Děčínu chyběl rozehrávač Jordan Ogundiran, který v předchozím vyhroceném zápase utrpěl krvavé zranění v obličeji a podle vyjádření trenéra Tomáše Grepla má otřes mozku. Ogundirana zranil pod košem loktem Maverick Rowan, na kterého dnes domácí fanoušci celé utkání při jeho kontaktu s míčem pískali.

I tak byl Rowan s 15 body a 10 doskoky hlavním tahounem Ústí, když proměnil čtyři trojky. Nejlepším střelcem zápasu byl děčínský Matěj Svoboda, který dal 19 bodů a rovněž připojil 10 doskoků.

Děčín vedl v poločase o tři body. Prvním košem po přestávce Rowan vyrovnal na 41:41, ale pak už vedli jen Válečníci.

"Nejdůležitější bylo, že jsme se rvali celých 40 minut. I když nám zápas z basketbalového hlediska skoro vůbec nevyšel, stejně jsme to urvali. Teď před sebou máme sedmý zápas. Nevím, jak to vydržíme, ale necháme tam úplně všechno," řekl děčínský trenér Grepl České televizi. "Bude to těžké, protože tam se moc nevyhrává. Je plno situací, které můžeme zahrát líp. Všechno vychází z naší koncentrace, která tam kolikrát chybí. Necháváme Ústí strašně moc jednoduchých košů. Pokud to zlepšíme, tak máme šanci," prohlásil.

Ústí předvedlo nejhorší střelecký výkon v sérii. "Nedali jsme ani 70 bodů. Z dnešního zápasu se musíme poučit. Musíme se na to podívat a připravit se na sedmý zápas," uvedl kapitán Slunety Ladislav Pecka, který dal 14 bodů stejně jako jeho spoluhráč a nejlepší ligový střelec Ty Nichols. "Věděl jsem, že dnes musíme předvést nadprůměrný výkon, abychom tu vyhráli. Bohužel se nestalo. Ale máme, co potřebujeme. Hrajeme poslední zápas doma, před vlastními diváky. Tam to urveme," řekl Pecka.

Děčín – Ústí nad Labem 79:66 (16:16, 41:38, 58:51)

Nejvíce bodů: Matěj Svoboda 19, Walton 13, Pomikálek 12 – Rowan 15, Nichols a Pecka po 14. Stav série: 3:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články