Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Úspěch i napotřetí. USK porazilo také Bourges a slaví další výhru

Tři zápasy, tři vítězství. Basketbalistky pražského USK uspěly i ve svém třetím utkání v Evropské lize. Na domácí palubovce na Královce porazily francouzského soupeře s přehledem 88:80.

Teja Oblaková
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

O finálním poměru sil rozhodla v poslední vteřině Teja Oblaková, které se povedla vynikající střela z dálky. "Prostě jsem to zkusila a ono to vyšlo. Byla jsem dost překvapená, nikdy předtím se mi nic takového nepovedlo," zářila střelkyně výstavního koše.

"Ve druhém poločase jsme zlepšily obranu, to rozhodlo. Bylo ale vidět, že jsme měly hromadu nedorozumění. Je to lepší vstup do soutěže, než jsme čekaly. Bály jsme se, aby to nebylo 0:3, a ono to je 3:0," byla velmi spokojená trenérka týmu Natália Hájková.

Natália Hejková: "Je to nádherný výsledek. Měla jsem z tohoto zápasu strach, měly jsme hodně problémů, příprava nebyla taková, jakou jsme si představovaly. Nečekala jsem, že to takhle uhrajeme. Začátek sezony je to úplně snový, protože my jsme se nejvíc bály na začátku, aby to nebylo 0:3 po změnách, kterými jsme prošly. Začínat dvakrát venku a pak doma s Bourges, se kterými se hraje vždy těžko. Brání nečistě a úporně, ale zvládly jsme to."

Utkání na Královce slibovalo především souboj obran, ale od začátku se hrálo nečekaně útočně a šlo spíše o souboj ofenziv. Pražanky měly problém zejména s nájezdy soupeře a shozy na podkošové hráčky, francouzský tým zase těžko zastavoval pivotky Mariju Režanovou a Alyssu Thomasovou, kterým výrazně sekundovala i Kateřina Elhotová.

Zápas byl velmi vyrovnaný, oba celky se pravidelně střídaly ve vedení a ani jednomu se dlouho nedařilo odskočit na více než sedm bodů. Od třetí čtvrtiny si sice české mistryně udržovaly vedení, ale stále maximálně o čtyři body.

Až v úvodu poslední části se povedlo navýšit vedení na dvouciferný počet bodů po chybách soupeře a zejména pod taktovkou důrazné Thomasové, autorky 22 bodů, si Pražanky pohlídaly další vítězství.

"Přitom Alyssa hrála s natrženým lýtkem a vůbec netrénovala. Při některých odrazech to bylo cítit, že ten odraz není takový, jaký by měl být. Málokdo by s tím hrál," prozradila Hejková. "Dokázala odehrát takový zápas s natrženým svalem... Nebylo vůbec vidět, že by jí něco bylo. Je to pro mě neuvěřitelné. Asi jí pomohlo, že si odpočinula," pochválila Kateřina Elhotová.

Ta přidala osmnáct bodů, ačkoli sama dohrávala s vykloubeným malíčkem na střelecké ruce. "Trochu mi vypadl prst z kloubu. Už je takový omlácený, ale nateklo mi to, tak pojedu na rentgen. Ale nepřišlo mi, že by mě to omezovalo. Uvidíme. Snad jsou to jen natažené vazy," dodala.

ZVVZ USK Praha - Bourges 88:80 (25:26, 46:44, 66:62)

Nejvíce bodů: Thomasová 22, Kateřina Elhotová 18, Režanová 14, Oblaková 12 - Raincocková a Plouffeová po 17, Johannesová 15. Fauly: 15:21. Trestné hody: 26/19 - 10/7. Trojky: 7:9. Doskoky: 37:29.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články