Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

USK zvládlo závěr základní skupiny. Boloňu vyprovodilo výhrou o 21 bodů

Hráčky USK Praha zakončily základní skupinu Euroligy jasným vítězstvím. Na domácí palubovce v hale Královka porazily italskou Boloňu 71:50. Do dalších bojů postupuje USK z druhé příčky a vyzve španělskou Salamancu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK Praha na závěr skupiny porazily Boloňu 71:50

Double doublem pomohla k vítězství Američanka Brionna Jonesová, která byla se 17 body nejlepší střelkyní utkání a přidala i deset doskoků. Dvouciferný počet bodů zaznamenaly za vítězky také Valériane Vukosavljevičová (14) a María Condeová (12). Alyssa Thomasová měla s osmi body, devíti asistencemi a 14 doskoky blízko k triple doublu.

Domácím hráčkám v úvodu trvalo, než se začaly střelecky prosazovat. Za prvních pět minut se trefily jen Teja Oblaková a Thomasová, zatímco Boloňa začala dvěma trojkami a vedla 10:4.

"Myslím, že jsme nezačaly tak soustředěně, jak jsme měly. A hrajeme Euroligu, ve které chce každý tým vyhrát. Ze začátku vedly, ale jakmile jsme zlepšily pár věcí, které jsme nedělaly dobře, tak jsme se zvedly a hrály jsme lepší zápas," řekla španělská rozehrávačka Condeová, která se vrátila do hry v nedělním ligovém utkání proti Trutnovu po měsíční pauze způsobené zraněním.

Pak ale odstartovala Vukosavljevičová trojkou jedenáctibodovou šňůru a tou druhou z domácího týmu v podání Terezy Vyoralové se navýšil na startu druhé čtvrtiny stav na 18:12. Boloňa dokázala otočit na 21:20, ale Condeová načala trojkou další šňůru 11:0. V poločase držely hráčky USK desetibodový rozdíl.

V druhé půli se brzy domácí celek sérií 13:0 dostal do nejvyššího náskoku v utkání 24 bodů. Boloňa na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny ještě zkorigovala na 40:54, ale nakonec musel šestý tým skupiny A v Praze strávit více než dvacetibodovou prohru.

"Zápas byl velmi složitý. Nebyl úplně tak jednoduchý, jak jsme si to představovaly. Naše forma nebyla úplně optimální, ale zvládly jsme to. Na začátek jsem upozorňovala, že nesmíme dostat laxní trojky, ale nakonec jsme je dostaly," řekla trenérka Hejková.

"Potom byla největší chyba, že jsme se přizpůsobily tempu Boloni, která míč držela nějakých dvacet sekund a pak zakončovala. To nám nesedí, tento basket hrajeme nerady. Když jsme přepnuly na dobrou obranu a rychlou hru, tak nebylo o čem mluvit," dodala Hejková.

USK Praha - Virtus Boloňa 71:50 (15:12, 38:28, 54:39)

Nejvíce bodů: Jonesová 17, Vukosavljevičová 14, Condeová 12 - Rupertová 13, Orsiliová 12, Pasaová 8. Fauly: 8:13. Trestné hody: 10/9 - 2/1. Trojky: 6:7. Doskoky: 43:44.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články