Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

USK získalo mistryni Evropy, do týmu přichází Ajdukovičová

Praha – Novou posilou basketbalistek ZVVZ USK Praha se stala Tijana Ajdukovičová, která v neděli se Srbskem získala zlato na mistrovství Evropy. Čtyřiadvacetiletá téměř dvoumetrová srbská pivotka přichází do kádru českých šampionek z polské Toruně.

Basketbalistky Srbska slaví triumf na mistrovství Evropy
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Ajdukovičová by měla být především trpělivou náhradnicí a čekat na svou šanci. Podobně tomu bylo i na ME, kde nastupovala průměrně na sedm minut, během kterých stíhala 2,2 bodu a 2,3 doskoku. V Evropské lize však patřila k oporám Toruně s průměry 10,6 bodu a 5,5 doskoku.

"V současnosti to není hráčka velkého jména, ale jde o velmi perspektivní basketbalistku," uvedla trenérka USK Natália Hejková. "Je to pracovitá hráčka s dobrým citem pod košem. Budeme se ji snažit co nejlépe zapracovat do týmu tak, aby odehrála co nejvíce minut v Eurolize," doplnila.

České šampionky tak budou mít v týmu dvě mistryně Evropy. Druhou sezonu v Praze stráví Sonja Petrovičová, která byla dokonce zvolena do nejlepší sestavy ME. Navíc pokračovat má i bronzová medailistka Laia Palauová, ke které by se podle zatím neoficiálních informací měla přidat i její spoluhráčka ze španělské reprezentace Marta Xargayová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články