Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

USK začne euroligové odvety domácím zápasem s Rigou

Basketbalistky USK Praha odehrají ve středu druhý ze série tří domácích duelů v Evropské lize. Odvetnou fázi základní části načnou v hale Královka proti TTT Riga. Zápas 8. kola, ve kterém budou české šampionky útočit na sedmé vítězství, sledujte v přímém přenosu od 18:55 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Trenérka Natália Hejková diriguje své hráčky
zdroj: ČT autor: Kamaryt Michal

Pražanky v říjnovém vzájemném utkání porazily TTT v Rize 73:66. Lotyšský celek je ve skupině A poslední s jedinou výhrou, kterou ale nečekaně vybojoval proti obhájci triumfu a lídrovi tabulky Jekatěrinburgu.

"Jde o to, to nepodcenit. TTT porazil Jekatěrinburg, takže si musíme dát bacha," varovala trenérka Natália Hejková.

Hejková je spokojená, že výkonnost jejího výběru stále roste a tým předvádí přesvědčivější výsledky než v minulé sezoně při cestě za třetím místem v soutěži.

"Tým je stabilizovaný. Všichni vědí, jaká je jejich role," podotkla Hejková. "S Cristinou Ouviňaovou se nám posílila rozehrávka i obrana a tým si rozumí a je kompaktní," navázala Hejková a pochvalovala si i příchod Brionny Jonesové na startu sezony.

"Rozumí si s Thomasovou, s kterou jsou spoluhráčky (v Connecticutu ve WNBA). Jonesová má skvělý doskok a ohromnou sílu v rukách, takže jí to těžko někdo vytrhne. Doplnění týmu o tyto dvě hráčky je super," prohlásila Hejková.

Minulý týden hráčky USK rozdrtily belgický celek Castors Braine 102:62 a po posledním duelu v tomto kalendářním roce se vrátí do hry 8. ledna znovu ve své hale proti francouzskému Bourges.

"Je super, že je to doma a nemusíme nikam cestovat," pochvalovala si česká opora USK Kateřina Elhotová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články