Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

USK vyhrálo v Landes a v Eurolize je dál suverénní

USK Praha si z francouzského Landes odváží body za vítězství 69:62. Pražanky vyhrály pošesté za sebou a nadále jsou v čele euroligové skupiny B. Nejlepší střelkyní USK byla šestnáctibodová Nyara Saballyová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Landes – USK Praha

Pražanky rozhodly zápas stejně jako před dvěma měsíci na domácí palubovce v poslední čtvrtině, kterou vyhrály 18:10. Přestože nasbíraly třiadvacet ztrát, při doskakování předčily soupeře v poměru 43:29. Po osmi kolech mají bilanci 7-1, příští týden narazí doma na Polkowice, s nimiž dosud utržily jedinou porážku.

"Byl to náročný zápas a o to je výsledek cennější. Některé kmenové hráčky nehrály dobrý zápas. Měli jsme ale výhodu, že jsme mohli tým prostřídat, a některé hráčky se přeci jen chytily. Nakonec se podařilo zvítězit," řekla trenérka Natália Hejková.

Svěřenkyně Hejkové zahájily duel proti předposlednímu týmu skupiny lépe a získaly osmibodové vedení (12:4). V závěru první čtvrtiny ale hráčky Landes za bouřlivé podpory fanoušků srovnaly a ve druhé části skóre otočily. České mistryně brzdilo jedenáct ztrát.

Poslední minuty druhé části Pražankám vyšly. Od stavu 30:34 daly sedm bodů a i díky dvěma trefám Maríi Condeové šly na poločasovou přestávku s tříbodovým náskokem. Ayayiová měla s jedenácti body a sedmi doskoky nakročeno k zisku double doublu. V dresu domácích nastřílely deset bodů Geiselsöderová a Sixtine Macquetová.

Hráčky Landes ale pokračovaly ve druhé půli v houževnatém výkonu. Zlepšily doskok a otočily na 46:42. Hejková si vzala oddechový čas, náskok domácích ale poté narostl na pět bodů. USK vrátila před závěrečnou částí na dostřel až Veronika Voráčková.

Vyrovnaný zápas dospěl do dramatické koncovky, od stavu 62:62 se už ale prosadily jen Pražanky. Nejprve dostala USK do vedení dvoubodovou trefou Condeová a po rychlém brejku a faulu zvýšila z trestných hodů Saballyová. Vítězství zpečetila v závěrečných sekundách trojkou znovu Condeová.

"Hrálo se tam velmi nepříjemně. Vedle toho rámusu tam byla i zima. Také jsme měli den před zápasem nepříjemnosti, protože se nám ztratily kufry," uvedla Hejková. "Včera jsme netrénovaly a jen strečovaly, protože se hráčky neměly do čeho převléknout. Šli jsme sice do haly, ale nedá se říct, že by to byl trénink. Nebýt Ayayiové, která má zlatou kartu Air France, tak nám to donesli dnes," doplnila Hejková.

Evropská liga basketbalistek – 8. kolo:

Basket Landes – ZVVZ USK Praha 62:69 (16:16, 34:37, 52:51)

Nejvíce bodů: Geiselsöderová 15, Petersonová 13, Ewodoová 11 – N. Saballyová 16, Ayayiová 13, Condeová 11. Fauly: 17:13. Trestné hody: 7/6 - 19/18. Trojky: 4:7. Doskoky: 29:43.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články