Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

USK vyhrál 139. zápas v řadě, na úvod semifinále porazil Hradec o 54 bodů

Basketbalistky USK Praha vstoupily podle očekávání do semifinále ŽBL rázně a sebevědomě. Na domácí palubovce přehrály Hradec Králové 107:53. Obhájkyně titulu se tak ujaly vedení v sérii hrané na tři výhry. V druhém semifinále zvítězilo KP Brno na hřišti Nymburku 74:66 a získalo výhodu na svou stranu.

Basketbalistky USK Praha
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Hradec v základní části jako jediný dokázal USK trápit v obou zápasech. Doma prohrál o 18 bodů, v Praze o 16 bodů, když se držel ve hře až do poslední čtvrtiny. Tentokráte ale Pražanky neponechaly nic náhodě a od začátku si šly za vítězstvím, poté co po šňůře 20:0 rychle vedly 25:4.

"Měla jsem trochu obavu, protože jsme teď měly dlouho volno a ztratily jsme zápasový rytmus, ale holky byly na utkání dobře připravené a hrály s radostí. To je důležité, protože po vypadnutí z Euroligy je motivace náš největší problém," řekla trenérka USK Natália Hejková.

Bez zraněné reprezentantky Rénaty Březinové měl Hradec problémy zejména s pivotkami USK, a to jak v obraně, tak i v útoku. Amanda Zahuiová tak jen za první čtvrtinu dala 12 ze svých 22 bodů. Marija Režanová přidala 23 bodů a Alena Hanušová 16 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK nedaly na úvod semifinále Hradci šanci

"Je hodně důvodů, proč to bylo tak jednoznačné. Teď to vypadá, že jsme na to utkání nebyly mentálně připravené a ani fyzicky po té náročné pětizápasové sérii se Slavií. Hrajeme bez Renáty Březinové a to je proti takovým soupeřům hodně znát. Podkošová sestava USK nás jednoznačně přejela," hodnotila trenérka Hradce Romana Ptáčková.

Porazit USK? Naivita

Hradecké manko tak narůstalo až k 50 bodům a domácí hráčky si tak mohly dovolit dohrávat s juniorkami. Svou sérii neporazitelnost v české lize tak Pražanky prodloužily na 139 zápasů od dubna 2013. Druhý zápas série se hraje v pátek v Hradci.

"Můžeme být lepší než dnes, kdy jsme hrály v útoku hodně zmateně. Budeme se snažit, aby se herní obraz zlepšil. Ale myslet si, že můžeme USK porazit, je naivita," prohlásila Ptáčková. "Teď je nejdůležitější udržet koncentraci na zápas v Hradci, kde se vždy hraje obtížně. Tam je to potřeba zvládnout s podobným sebevědomím jako dnes," dodala Hejková.

Boj o roli vyzyvatele načaly lépe Brňanky

Druhá semifinálová dvojice slibuje vyrovnanější boje, což dokázal už první zápas v Nymburce, který nevyužil domácího prostředí a prohrál s Brnem. Ani jeden z týmů nevedl o více než deset bodů a ještě minutu a půl před koncem vedlo Brno o jediný koš.

Pak ale zvýšila zkušená Ilona Burgrová, naopak na druhé straně Lynn Wellsová udělala nesportovní faul, což Brno potrestalo třemi body a výhru už nepustilo. Hlavní strůjkyní výhry hostů byla Sonia Ursuová, která proti svým bývalým spoluhráčkám zaznamenala 18 bodů a 12 doskoků.

Výsledky semifinále play-off basketbalové ligy žen

USK Praha - Hradec Králové 107:53 (32:12, 60:31, 90:43)

Nejvíce bodů: Režanová 23, Zahuiová 22, Hanušová 16, Xargayová 13, Romerová 9 - Matušková 11, Ovsíková 8, Minarovičová 7.

Nymburk - KP Brno 66:74 (21:17, 32:37, 51:54)

Nejvíce bodů: Vaughnová 17, Gallasová 10, Chomenčuková, Liskensová a Wellsová po 9 - Ursuová 18, Andělová 17, Šujanová 13, Remenárová 9.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články