Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

USK vstup do čtvrtfinále Euroligy nezvládlo, v Orenburgu vysoko prohrálo

Orenburg (Rusko) – Základní skupinu zakončily třemi porážkami v řadě a zlepšení ze strany basketbalistek USK Praha v Eurolize nepřišlo ani v úvodním čtvrtfinálovém duelu. Na hřišti Naděždy Orenburg prohrály 57:80 a v páteční domácí odvetě budou odvracet vyřazení. K postupu do Final Four musí jakkoli vyhrát a následně zvládnout i rozhodující utkání opět v Rusku.

Pražanky v předchozích dvou ročnících vždy v úvodním čtvrtfinále uspěly a postoupily do Final Four. Předloni dokonce celou soutěž vyhrály. Zápas v Orenburgu jim ale vůbec nevyšel. Domácí hráčky od začátku vedly a nedaly svěřenkyním trenérky Natálie Hejkové šanci.

Už ve druhé čtvrtině odskočil Orenburg na dvouciferný počet bodů a postupně navyšoval rozdíl ve skóre až na 27 bodů.

České mistryně se stejně jako v závěru základní části Evropské ligy trápily v útoku zejména s přesností střelby. Často míjely i pozice blízko koše. Kia Vaughnová trefila jen čtyři ze 16 střel, střelecky tápaly i Sonja Petrovičová a Marta Xargayová. Naopak domácí hráčky střílely za dva body s úspěšností téměř 70 procent a v poklidu si zajistily důležitou první výhru.

Naděžda Orenburg - ZVVZ USK Praha 80:57 (18:12, 41:30, 61:42)

Nejvíce bodů: Anojkinová a Zahuiová po 18, Mitchellová 13, Šilovová 10 - Palauová 13, Hanušová 12, Petrovičová 9, Vaughnová 8. Fauly: 15:12. Trestné hody: 6/5 - 9/6. Trojky: 7:3. Doskoky: 33:32

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články