Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

USK v Pardubicích vedlo, nakonec ale slavili domácí. Vyhrál Nymburk i Opava

Atraktivní duel měla na programu basketbalová NBL. Pardubice, za které v minulém duelu zářil Prokop Slanina, se potkaly s pražským USK. Domácí Východočeši museli dotahovat, avšak nakonec vedení přetáhli na svou stranu a zvítězili těsně 73:72. V dalším ze zápasů Nymburk porazil Svitavy 105:74.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice otočily těsný duel s USK

Krok s šestnáctinásobnými šampiony drží v čele tabulky nadále Opava, která porazila 93:75 Ústí nad Labem.

Nymburk popáté v sezoně překonal hranici 100 bodů a jen o dva body zaostal za dosavadním maximem 107 bodů, o které se v probíhajícím ročníku dělí s Opavou. Na vítězství účastníka Ligy mistrů se 22 body podílel Omar Prewitt a po 14 bodech přidali Stephen Zimmerman a debutant Lukáš Palyza, který v týdnu přišel z Olomoucka.

"Byl to od nás dnes velmi dobrý zápas. V české lize jsme se dosud trochu trápili, takže je dobře, že jsme se dokázali zvednout a ukázat i v české lize, jak dobrý tým jsme," uvedl v tiskové zprávě Prewitt. "Dokonce se dá určitě říci, že to byl náš nejlepší výkon v české lize v této sezoně," dodal.

Nymburk nadále pronásleduje Opava, kterou za bezproblémovou výhrou v Ústí nad Labem táhl především Jakub Šiřina, který zaznamenal 30 bodů. Slezané zvítězili popáté za sebou a po jedenácti odehraných zápasech mají stejnou bilanci jako obhájci titulu.

Od senzačního vítězství nad Nymburkem, kterému ukončili 93 zápasů dlouhou vítěznou sérii, se nedaří USK. Pražský celek prohrál 72:73 v Pardubicích a neuspěl potřetí za sebou. Hosté sice na východě Čech dlouho vedli, ale 41 sekund před koncem rozhodl trojkou Tomáš Vyoral, který byl rovněž s 30 body, 6 doskoky a 7 asistencemi nejlepším střelcem zápasu.

Trvá i trápení Ostravy a Olomoucka. Slezané po vydařeném prvním poločase nezvládli zápas v Hradci Králové a po porážce 91:99 natáhli neúspěšnou sérii na pět zápasů. Poslední Olomoucko podlehlo 73:89 na palubovce Děčína a na vítězství čeká už deset zápasů.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články