Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

USK v Eurolize narazí i na týmy Horákové a Veselé

Mnichov - Basketbalistky USK Praha se ve skupině Evropské ligy utkají s Jekatěrinburgem s Hanou Horákovou, Valencií s Janou Veselou, Bourges, Galatasarayem, Kaunasem, Gdyní a Györem. Dnešní losování soutěže v Mnichově určilo soupeře také pro Frisco Brno, které narazí na Spartak Moskva, Taranto, Madrid, Wislu Krakov, Košice, Gospič a Montpellier. USK vstoupí do soutěže 12. října zápasem v Bourges. Brno na úvod doma přivítá jednoho z hlavních favoritů Spartak, který byl pětkrát po sobě ve finále.

Nová sezona Evropské ligy má jen 23 účastníků místo tradičních čtyřiadvaceti. Chybějí Pécs a Riga, které se do soutěže nepřihlásily z ekonomických důvodů. Poslední vítěz Eurocupu izraelský tým Elitzur Ramla nevyužil práva postoupit do Euroligy a nabídku odmítl.

Třiadvacet týmů bylo rozděleno do tří skupin, přičemž skupina B má jen sedm účastníků. Hrát se bude systémem každý s každým dvakrát, přičemž první čtyři týmy z každé skupiny a dva nejlepší celky na pátých místech postoupí do čtvrtfinále, kde se bude bojovat o sedm účastnických míst ve Final 8. To bude hostit Gdyně.

Los základních skupin EL basketbalistek:

Skupina A: Ros Casares Valencia, Galatasaray Istanbul, UMMC Jekatěrinburg, Bourges Basket, ZVVZ USK Praha, Lotos Gdyně, VIČI Kaunas, Seat Szese Györ.

Skupina B: Fenerbahce Istanbul, Uniqa Euroleasing Šoproň, Halcon Avenida Salamanca, Beretta Famila Schio, Naděžda Orenburg, CCC Polkowice, Tarbes GB.

Skupina C: Cras Basket Taranto, Rivas Ecópolis Madrid, Spartak Moskevská oblast, Wisla Krakov, Good Angels Košice, Frisco Brno, Gospič, Montpellier.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články