Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

USK slaví páté vítězství v Eurolize. Nad Benátkami měly Pražanky celý zápas převahu

Pražské USK dobylo v letošním ročníku Euroligy své páté vítězství. Zápas s Benátkami, který sledovala domácí hala Královka, měly pražské basketbalistky odpočátku pod kontrolou a nakonec zvítězily 88:53. V tabulce skupiny A je USK druhé. 

Utkání USK Praha - Benátky
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Byla to důležitá výhra. Kdybychom jí nedosáhly, zase bychom spadly do pásma, kde by nás mohla čekat bitva o čtvrté postupové místo. Takto se to začíná krystalizovat. Benátky potřebovaly kvůli play-off u nás vyhrát, ale na můj vkus byl jejich výkon slabý," řekla trenérka Natália Hejková.

Pražanky se o skóre posunuly před Salamancu, která prohrála na hřišti Jekatěrinburgu 102:110. České mistryně táhla za pátou výhrou v ročníku americká pivotka Brionna Jonesová, která s 27 body a šestnácti doskoky zaznamenala double double. Nejlepší střelkyní Benátek byla s patnácti body rozehrávačka Yvonne Andersonová.

USK vyhrál především díky doskokům, v nichž soupeře porazil jasně 53:29. S pětadvaceti doskoky v útoku pražský tým překonal dosavadní rekord Fenerbahce Istanbul, jehož hráčky nasbíraly proti Gironě o šest méně.

Na doskocích jsme je rozdrtily. Abychom měly za poločas osmnáct doskočených míčů v útoku, to jsem ještě nezažila. Hráčkám jsem to o přestávce raději ani neříkala. Je pravda, že některé doskoky byly po vlastních střelách, jako by si to děvčata nahazovala," žertovala slovenská trenérka.

České mistryně se v úvodu dostaly po šesti bodech Jonesové do vedení 9:2. Díky důrazu pod oběma koši si vypracovaly osmibodové vedení a jen na doskocích soupeřky přeskákaly v první čtvrtině 18:7. Jedenáct doskočených míčů přitom bylo pod košem Benátek.

Ve druhé části se sice hostující hráčky přiblížily na rozdíl dvou bodů, USK však pokračoval v dominanci na doskocích a díky rychlým brejkům vedl v poločase 43:31. Hlavní hvězdou byla Jonesová, jež už v první půli měla se 17 body a 10 doskoky double double. Vidět byla i desetibodová María Condeová. Benátky držela ve hře Andersonová se 14 body.

Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové po pauze vývoj zlomily a díky dalším trefám Condeové a Jonesové zvyšovaly náskok. V průběhu třetí čtvrtiny překonaly jubilejním dvacátým útočným doskokem dosavadní maximum Fenerbahce a před závěrečnou čtvrtinou vedly o 22 bodů. Italský celek už v závěru Pražanky neohrozil. Přestože Hejková dala prostor i hráčkám z lavičky, po další šňůře vyhrály o 35 bodů.

České mistryně uspěly proti Benátkám i ve třetím vzájemném zápase a znovu rozdílem přesahujícím 26 bodů. V dalším kole USK přivítá příští týden Montpellier a bude mu chtít vrátit úvodní porážku v sezoně 74:75.

Evropská liga basketbalistek - skupina A, 7. kolo:

USK Praha - Benátky 88:53 (25:19, 43:31, 65:43)

Nejvíce bodů: Jonesová 27, Condeová 16, Vyoralová 10 - Andersonová 15, Ndourová 14, Atturaová 12. Fauly: 18:24. Trestné hody: 28/17 - 18/17. Trojky: 3:2. Doskoky: 53:29.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články