Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

USK si proti Trutnovu připsal rekordní vítězství, Jonesová nasázela 40 bodů

V jednoznačnou záležitost ve prospěch favoritek se změnila dohrávka 8. ligového kola, ve které basketbalistky USK Praha deklasovaly Trutnov 141:31 a zaznamenaly nejlepší střelecký výkon v dosavadním průběhu sezony. O nové maximum ročníku se postarala také Brionna Jonesová, jež k vysokému vítězství přispěla 40 body.

Brionna Jonesová v dresu USK
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

České mistryně nedaly soupeřkám nejmenší šanci a za drtivou výhrou vykročily už v první čtvrtině, ve které Trutnovu dovolily pouhé 3 body. Nakonec domácí hráčky zvítězily o 110 bodů a počtvrté v utkání nejvyšší soutěže zaznamenaly 140 nebo více bodů.

Maximem USK v lize je výhra 155:35 nad Strakonicemi z loňského února. Nedělní bodový zisk pražského celku je osmým nejlepším střeleckým výkonem v historii soutěže. Rekordní ligovou výhrou je nadále triumf Gambrinusu Brno nad Přerovem 171:31 z října 2002.

Při loňském vítězství nad Strakonicemi se Jonesová ziskem 56 bodů postarala o rekord soutěže a americká pivotka zářila i tentokrát proti Trutnovu. Jonesová vylepšila den staré maximum krajanky Teniyi Ann Pageové z KP Brno, která se pod výhru v prestižním derby s Žabinami podepsala 35 body.

Basketbalová Renomia liga žen - 8. kolo:

USK Praha - Trutnov 141:31 (34:3, 67:10, 111:22) Nejvíce bodů: Jonesová 40, Dojkičová a Kateřina Elhotová po 19 - Králová 6, Hrabětová a Rylichová po 5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články