Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

USK si přeje výhru proti nejlepší obraně Euroligy. Chceme mít hezké svátky, hlásí Hejková

Ženská basketbalová Euroliga má na programu poslední kolo před Vánoci. ZVVZ USK Praha má jasný cíl, poradit si s nejlepší obranou soutěže. Polkowice dosud inkasovaly v průměru jen 56 bodů na zápas. Pražanky se zase pyšní pozicí druhého nejofenzivnějšího týmu. Utkání na Královce začne dnes v 19:00 a můžete jej sledovat exkluzivně na webu ctsport.cz.

Karolína Elhotová z USK hází šestku
zdroj: ČTK autor: Micha Kamaryt

Pražanky mají průměr 80 bodů na zápas a vyhrály pět z dosavadních šesti utkání, nestačily jen na suveréna skupiny Jekatěrinburg. Navíc předvádějí velmi dobrý basketbal a svými výkony překvapují i trenérku Natálii Hejkovou.

"Asi nikdo nečekal, že se nám bude takhle dařit. Teď to ještě potvrdit s Polkowicemi a budeme mít hezké vánoční svátky," prohlásila slovenská šéfka lavičky.

Ale proti polskému celku čeká české mistryně zřejmě těžší práce než v posledních dvou jasných zápasech. Polkowice si zakládají na velmi dobré defenzivě. V posledním kole dovolily Orenburgu nastřílet dokonce jen 36 bodů a celkem vyhrály už počtvrté za sebou.

Soupeř má hru postavenou na Američankách. Střelkyní je Tiffany Hayesová, pod košem hrají Temi Fagbenleová a nedávná posila Lynetta Kizerová, Američanka reprezentující Bosnu a Hercegovinu. Známými postavami evropského basketbalu jsou také Řekyně Styliani Kaltsiduová a Britka Johannah Leedhamová.

Zápas bude zajímavý i tím, že se odehraje jako slovenský trenérský souboj. Polský tým vede Maroš Kováčik.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články