Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

USK se v Eurolize chystá na francouzského soupeře. Bude to zápas syrových týmů, míní Hejková

Basketbalistky USK Praha narazí v druhém zápase Euroligy na francouzské Bourges. Jejich kádr ale zasáhla zranění. V úvodním duelu v Rize se zranila opora týmu Američanka Alyssa Thomasová a při rekordní výhře v Trutnově se tým obešel i bez Kateřiny Elhotové. Trenérka Natália Hejková má tak obavy, že tým bude nesehraný, nicméně podobný projev očekává i od francouzského soka, který měl podobné potíže.

Trenérka Natália Hejková diriguje své hráčky
zdroj: ČT autor: Kamaryt Michal

USK před týdnem v Rize vyhrál 73:66, ale Thomasová si z utkání odnesla naražený bok. Americká basketbalistka kvůli účasti ve finále WNBA do zápasu naskočila bez přípravy s týmem, stejně jako její spoluhráčka z Connecticutu Brionna Jonesová. Přesto byly obě oporami.

Thomasová dokonce spolu s Valériane Vukosavljevičovou byly se 17 body nejlepšími střelkyněmi zápasu. Poté však rozšířila už tak početnou marodku USK, kde je mimo jiné i dlouhodobě zraněná česká reprezentantka Alena Hanušová.

Je nám líto, video expirovalo.
USK se připravuje na francouzské soupeřky

S Bourges se hráčky USK utkaly i v minulé sezoně, ve které postoupily do Final Four a nakonec obsadily třetí místo. Doma si s francouzským celkem poradily 88:80, venku Pražanky prohrály 70:81.

"Teď to ale bude jiný soupeř, protože přišel o několik opor. My jsme v kompletním složení měly jen jeden trénink. Bude to zápas dvou týmů, které jsou syrové a potřebují čas na zformování," uvedla trenérka USK Natália Hejková.

"Francouzky poslední zápas proti Benátkám nevypadaly dobře a prohrávaly i o 20 bodů. Tak věřím, že jejich sebevědomí bude pochroumané a dokážeme z toho vytěžit," doufá kapitánka Pražanek Kateřina Elhotová, že její tým uspěje proti soupeři, který svoje první vystoupení prohrál 63:73.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články