Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

USK se pokusí proti Jekatěrinburgu vylepšit pozici pro play off

Jekatěrinburg/Brno - Basketbalistky ZVVZ USK Praha čeká v úterý souboj s dalším elitním evropským celkem, po domácí smolné porážce s Valencií zavítají v rámci 12. kola Evropské ligy na palubovku hvězdného Jekatěrinburgu. Brno už bez postupových nadějí nastoupí ve středu doma proti Rivasu Madrid.

Hráčka USK Lindsay Whalenová
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Hráčky USK mají postup zajištěný, přesto by potřebovaly v Rusku vyhrát, aby si vylepšily pozici pro play off. O konečném pořadí čtrnácti postupujících týmů (aktuálně druhý celek "pražské" skupiny A Galatasaray má jako pořadatel jistou účast v závěrečném turnaji Final Eight) totiž rozhodnou výsledky zápasů pouze s týmy na prvních pěti místech tabulky.

"Potřebovali bychom vyhrát, abychom se pak vyhnuli těm nejsilnějším soupeřům. V tomto směru doplácíme na to, že máme snad nejtěžší skupinu v historii Evropské ligy," uvedl trenér Lubor Blažek.

Jekatěrinburg  má ty nejvyšší ambice a bude chtít zopakovat výkov z podzimního duelu z Folimanky, kde vyhrál o 15 bodů. Od té doby se navíc ruský tým posílil o americkou rozehrávačku Sue Birdovou. Pod košem září Candace Parkerová a Sandrine Grudaová. Stejně jako v Praze ale zřejmě nenastoupí bývalá kapitánka české reprezentace Hana Horáková, která si na začátku listopadu zlomila ruku a od té doby nehraje.

Basketbalistky Friska Brno s jediným vítězstvím na kontě již přišly i o teoretickou šnaci na postup do play off. Proti Rivasu Ecópolis Madrid se české vicemistryně pokusí i v oslabeném složení odehrát alespoň důstojnou partii.

"Straší nás předchozí utkání v Madridu (70:112) a drtivý nástup soupeře v první čtvrtině, kdy jsme hráli zcela bez obrany. Podobného výpadku se musíme vyvarovat a pokusit se podat koncentrovaný výkon po celé utkání," uvedl kouč Brňanek Jan Bobrovský, který se musí stále obejít bez zraněné Stehlíkové.

Basketbalistky Rivasu jsou v tabulce skupiny C čtvrté, v této sezoně se už na jejich soupisce protočilo patnáct hráček. "Základní kostru s americkou pivotkou Jonesovou a Španělkami Aguilarovou a Cruzovou ale mají velmi kvalitní," dodal Bobrovský.

USK nastoupí v Jekatěrinburgu v úterý v 15:00. Utkání Frisco Brno - Rivas Madrid se odehraje ve středu od 18:00 v hale Rosnička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články