Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Uber Cup 2024

USK se po výhře nad Bourges osamostatnil na čele tabulky Euroligy

Basketbalistky USK Praha zvítězily v 3. kole Euroligy po dramatickém souboji v utkání dosud neporažených týmů na hřišti Bourges 73:70. České šampionky uspěly přesto, že vinou rozsáhlé marodky opět hrály v okleštěné sestavě, a vedou skupinu A.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK v Eurolize dál vítězí

Skvělý výkon podala Američanka Alyssa Thomasová, která byla s 28 body nejlepší střelkyní zápasu. Světová šampionka odehrála téměř 39 minut, během kterých nasbírala také devět doskoků a šest asistencí.

Zdatně jí sekundovala Valériane Vukosavljevičová, která dala 16 bodů a připojila sedm doskoků. Francouzská basketbalistka, jež se vrátila do USK v létě po lednovém porodu dcery, zvládla zápas proti svému někdejšímu týmu bez střídání.

Pražanky se musely vedle dlouhodobě zraněné Emese Hofové obejít i bez americké opory Brionny Jonesové, Veroniky Voráčkové a Veroniky Šípové. Svěřenkyním trenérky Natálie Hejkové navzdory oslabené sestavě vyšel výborně úvod utkání, v němž vedly 14:2. První čtvrtinu ovládl USK 26:13, ale po krátké přestávce následovala vynikající pasáž domácích a úřadující šampionky evropského Superpoháru vyrovnaly na 30:30.

Ve třetí části si Bourges vypracovalo vedení 45:40, ale do poslední čtvrtiny šly s tříbodovým náskokem české mistryně. Jejich náskok narostl na sedm bodů, francouzskému celku se však podařilo skóre znovu otočit a jít několikrát do vedení o jeden bod.

V napínavé koncovce nejlepší střelkyně domácí Yvonne Andersonová (20 bodů) proměnila pouze jeden ze dvou trestných hodů a snížila na 70:71. Pak házela dvě šestky Vukosavljevičová a uspěla rovněž pouze jednou. Stejně jako Thomasová, které těsně před sirénou už jen pojistila cennou výhru USK.

Evropská liga basketbalistek - 3. kolo:

Bourges - USK Praha 70:73 (13:26, 34:34, 51:54)
Nejvíce bodů: Andersonová 20, Astierová 14, Alexanderová 10 - Thomasová 28, Vukosavljevičová 16, Oblaková 12, Vyoralová 11. Fauly: 18:19. Trestné hody: 12/8 - 10/6. Trojky: 4:5. Doskoky: 33:37.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články