Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

USK s přehledem zvládl duel s Žabinami

Basketbalistky pražského USK po přesvědčivém výkonu zvládly i druhou reprízu loňského finále proti brněnským Žabinám. Na domácí palubovce se blýskla Američanka Allysa Thomasová, která k výhře 106:63 přispěla čtrnácti body.

Je nám líto, video expirovalo.
USK porazilo Žabiny a přiblížilo se rekordu právě brněnského celku

Na dvouciferné hodnoty ve třech statistických ukazatelích dosáhla hvězda WNBA v pátém ligovém utkání v sezoně poprvé. V minulém ročníku se jí to povedlo třikrát včetně prvního finálového duelu s Žabinami, ve kterém přidala dokonce ještě 10 získaných míčů. Triple double se jí letos povedl také v zámořské lize a jako první v historii to dokázala i ve finále WNBA.

Thomasovou střelecky předčily dvacetibodovými výkony spoluhráčky Témitope Fágbénléová (26) a Briona Jonesová (23). Domácí tým si už před poločasovou přestávkou vypracoval více než třicetibodové vedení a vyhrál i devátý zápas v sezoně ŽBL.

Žabiny po třetí porážce v sezoně klesly v tabulce na třetí místo za brněnského rivala Královo Pole. Jejich nejlepší střelkyní byla Bria Holmesová s 13 body, Elisse Cunaneové chyběl bod a doskok k zisku double doublu.

Kamenem úrazu brněnských hráček byly ztráty, kterých nasbíraly 28. "Nebyl to z naší strany povedený výkon. Zvlášť v prvním poločase, kdy nám soupeř dával po našich ztrátách lehké protiútoky. V druhé polovině utkání se naše hra trochu zlepšila, ale vysokou porážku jsme už odvrátit nedokázaly," konstatovala v tiskové zprávě Žabin rozehrávačka Eliška Hamzová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články