Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

USK přivítá turecký Mersin a může nakročit do play-off

Praha – O prodloužení série tří vítězství za sebou budou v rámci Euroligy usilovat basketbalistky ZVVZ USK Praha. Před vlastními fanoušky změří síly s tureckým celkem Mersin Büyüksehir. V případě vítězství nad posledním týmem skupiny A, který všech devět dosavadních střetnutí prohrál, se mohou výrazně přiblížit postupu. Přímý přenos utkání sledujte od 19:00 exkluzivně na webu ctsport.cz. 

Pokud svěřenkyně Natálie Hejkové vyhrají, udrží náskok minimálně tří výher před pátým Schiem. Kýžený postup by jim pak unikl pouze v případě, kdyby prohrály všechny zbylé zápasy a naopak Schio vyhrálo vše včetně vzájemného duelu nebo utkání na půdě suverénního Kursku.

Mersin je sice pevně připoután u dna tabulky, ale ve většině klání dokázal se soupeřem držet krok a ani jednou neutržil vyloženě debakl. Nicméně pokaždé odešel poražen. Bylo tomu tak i v prvním střetnutí proti USK, během kterého doma vedl dvě minuty před koncem o bod, ale nakonec padl poměrem 69:75.

Od té doby se však kádr Mersinu podstatně změnil. Odešly Fridda Eldebrinková, Marissa Colemanová či Cheyenne Parkerová. Přišla zejména americká reprezentantka Danielle Robinsonová, jež v roce 2015 vyhrála Euroligu právě v dresu USK. Výraznou posilou je také pivotka Aneika Henryová, pocházející z USA, ale vlastnící ázerbájdžánský pas.

I tak jsou hráčky z hlavního města jasným favoritem. Situaci jim ovšem mohou zkomplikovat zdravotní potíže. Poslední zápasy totiž nehrála Candice Dupreeová, problémy měly i Tereza Vyoralová, Aneta Šteinbergaová nebo Alena Hanušová. Plánovaně si naopak odpočinuly Marta Xargayová a nejužitečnější hráčka Euroligy Sonja Petrovičová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články