Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

USK Praha je s lehkostí sobě vlastní v dalším finále, Hradec přejel i potřetí

Ligová dominance basketbalistek USK Praha pokračovala i ve třetím semifinále proti Hradci Králové. Východočeskému soupeři opět nedaly sebemenší šanci, vyhrály 87:49 a postoupily do finále. O zisk osmého titulu v řadě budou svěřenkyně Natálie Hejkové usilovat proti lepšímu z dvojice Nymburk - KP Brno, jejichž série bude pokračovat ve středu v Nymburku za stavu 1:1 na zápasy. 

Utkání USK Praha - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

USK deklasoval v repríze loňského finále Hradec Králové vždy nejméně o 34 bodů (98:64 ve druhém utkání, pozn. autora), první duel skončil dokonce rozdílem 54 bodů (107:53). Lvice tak v play-off nenavázaly na výsledky ze základní části, kdy manko udržely pod dvaceti body.

V posledním semifinále nicméně statečně vzdorovaly do poločasu, chvíli před přestávkou srovnaly na 33:33 a poprvé v sérii dokázaly vyhrát alespoň jednu čtvrtinu (20:18).

Ve třetím hracím období však obhájkyním prvenství daly jen tři body, zatímco domácí favorit výrazně zvýšil úspěšnost střelby. Jeho hvězdou byla Leticia Romerová, autorka 20 bodů, 9 asistencí a 7 doskoků.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK budou usilovat o osmý titul v řadě

"Myslím, že jsme zase odehrály jeden velmi dobrý zápas - až na druhou čtvrtinu. Ta byla pro nás mementem, že takto to nepůjde. Extra musím pochválit Leti Romero za excelentní výkon," řekla trenérka Hejková.

Její kolegyně z lavičky soupeře Romana Ptáčková litovala debaklu po změně stran. "Po docela slušném prvním poločase přišel z naší strany katastrofický druhý. Těžko si můžu vysvětlit tyhle naše změny, ale provází nás často v posledních duelech," uvedla.

Semifinále play-off basketbalové ligy žen - 3. zápas:

USK Praha - Hradec Králové 87:49 (17:13, 42:35, 63:38)
Nejvíce bodů: Romerová 20, Hanušová 17, Režanová 14 - Ovsíková 9, Minarovičová a Kuthanová po 8. Konečný stav série: 3:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články