Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

USK neponechal nic náhodě. Pražanky zdolaly ve finále poháru KP Brno a slaví triumf

Návrat do domácího poháru po šesti letech nakonec dotáhly k šestému triumfu v historii. Basketbalistky USK Praha si zvláštní sezonu zpestřily účastí v Českém poháru poprvé od roku 2015 a úspěšnou cestu pavoukem zakončily suverénní výhrou ve finále nad KP Brno 96:55.

Utkání USK Praha – KP Brno
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Jelikož sezona je tak divná, jaká je, měly jsme strašně málo zápasů a Český pohár se nám nyní hodil. Jsme rádi, že máme zase nějakou trofej," řekla trenérka Natália Hejková. "Spokojenost s druhým místem velká, USK je nad naše síly. Vyhráli jsme s Hradcem, který byl v oslabené sestavě, pak tady s Chomutovem a USK nás přejel, takže asi podle očekávání," přidal trenér KP Dušan Medvecký.

Brňanky sice začaly dobře, když díky povedenému úvodu vedly 11:2, favoritky se ale poté rozehrály a po konci první čtvrtiny už měly náskok jedenácti bodů. V dalším průběhu Pražanky vedení postupně navyšovaly a v poločase byl stav 47:29 pro USK. Nejlepší střelkyní zápasu se stala z týmu vítězek Brionna Jonesová s 22 body.

"Zpočátku jsme nechytily rytmus zápasu a nepadalo nám. Nicméně jsem v tom neviděla problém, jelikož jsme slušně bránily a jim to naopak střílelo. Stačily však dvě tři minuty a už to bylo tam, kde jsme čekaly," uvedla Hejková. "Za ten vstup musím nicméně holky pochválit. I ony samy byly překvapené, pak začaly hrát ustrašeně, naházely to soupeři do ruky, a jakmile USK chytí rytmus, tak je v české lize nezastavitelný," doplnil Medvecký.

KP neporazilo pražského rivala už 21 let a ani po přestávce se nezdálo, že by se na tom něco měnilo. Favorit po trháku o 27 bodů ze třetí čtvrtky atakoval v závěru i stobodovou hranici. Hned tři hráčky USK zaznamenaly double double, vedle Jonesové měly dvojciferný počet doskoků také Condeová a Voráčková.

Pražanky si upevnily se šesti triumfy druhé místo v historickém žebříčku, v čele jsou s 16 Českými poháry brněnské Žabiny. Na jejich jiný rekord se však nyní USK pokusí zacílit v lize, kde budou usilovat o unikátní 11. titul v řadě a patnáctý celkově. Ve finále narazí na Hradec Králové.

Utkání o bronz mezi Chomutovem a Slavií se kvůli absenci pražského týmu neuskutečnilo a ČBF ho kontumovala ve prospěch Severočešek. Ty tak dosáhly největšího úspěchu v klubové historii.

Finále Českého poháru basketbalistek v Chomutově:

KP Brno - ZVVZ USK Praha 55:96 (16:27, 29:47, 48:75)

Nejvíce bodů: Pageová 14, Kopecká 13, Remenárová 8 - Jonesová 22, Condeová 15, Voráčková 13. Fauly: 16:20. Trestné hody: 17/14 - 13/9. Trojky: 3:5. Doskoky: 25:58.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články