Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

USK na závěr Euroligy vyhrál, soupeř pro play-off zůstává kvůli koronaviru neznámý

Basketbalistky USK zakončily základní část Euroligy hladkým vítězstvím 89:65 na palubovce belgického Braine. Pražanky měly postup do čtvrtfinále jistý už před zápasem, ale jméno soupeře pro play-off se dozví až po administrativní dohře skupiny B, jejíž závěr zkomplikovalo šíření koronaviru na severu Itálie.

Brionna Jonesová
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Pražanky, které v Eurolize obhajují bronzové medaile, na úvod play-off čeká třetí tým skupiny B, ale jeho jméno zatím neznají. Šoproň totiž kvůli obavám ze situace na severu Itálie odmítla nastoupit k utkání posledního kola na palubovce Schia.

Zápas byl stejně jako utkání skupiny A mezi Benátkami a Rigou nejprve přeložen na čtvrtek a přesunut do Lublaně. Ve středu však evropská sekce FIBA informovala o tom, že oba duely byly zrušeny a o případné kontumaci bude vedení soutěže teprve rozhodovat. Situace je složitá - ve hře jsou Dynamo Kursk, Lyon, Schio, Šoproň i Montpellier.

"Určitě to ovlivní výsledek v té skupině, protože tam jsou do poslední chvíle zamotané do postupu, respektive v boji o druhé až páté místo, čtyři týmy," uvedla už před závěrečným duelem trenérka USK Natália Hejková.

"My máme se Schiem i Šoproní své zkušenosti. Věřím, že i kdybychom dostaly toho nebo toho soupeře, tak přes ně dokážeme vítězně pokračovat," dodala kapitánka pražského celku Kateřina Elhotová.

Na výhře USK, který měl už před zápasem jisté druhé místo v tabulce, se 21 body podílela pivotka Brionna Jonesová, dalších 17 bodů přidala Kateřina Elhotová. Pražanky zakončily skupinu s bilancí 12 výher a dvou porážek, které jim obě nachystal obhájce titulu a vítěz skupiny Jekatěrinburg.

První utkání čtvrtfinále hraného na dvě vítězství jsou na programu 11. března, odvety pak 18. března a případné třetí zápasy 25. března. Závěrerčný turnaj Final Four, o jehož pořadateli se bude teprve rozhodovat, by se pak měl uskutečnit od 17. dubna do 19. dubna.

Castors Braine - USK Praha 65:89 (16:26, 33:51, 45:75)

Nejvíce bodů: Siksnuiteová 13, Trahanová-Davisová 12, Wallaceová 8 - Jonesová 21, Elhotová 17, Oblaková 15. Fauly: 17:11. Trestné hody: 12/10 - 10/7. Trojky: 5:6. Doskoky: 31:49.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články