Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

USK na startu Euroligy vyhrál v Rize

Povedený start. Basketbalistky USK Praha vstoupily do nového ročníku Evropské ligy vítězstvím nad TTT Riga 73:66. Nejlepšími střelkyněmi v barvách českých šampionek a obhájkyň třetího místa byly shodně se 17 body Alyssa Thomasová a Valériane Ayayiová. Další zápas čeká svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové za týden ve Francii proti Bourges.

"Pro nás je to velice cenné, protože se tady nebude žádnému soupeři hrát lehko. Měly jsme hodně ztrát, to musíme eliminovat. Mám velkou radost, protože nikomu se nechce jezdit ven prohrávat," shrnula kapitánka týmu Kateřina Elhotová.

Jako první se po třech sekundách utkání střelecky prosadila americká opora USK Thomasová, která kvůli účasti ve finále zámořské WNBA zmeškala úvod české ligy. "Bylo to těžké. Neměla jsem s týmem žádnou přípravu a spoléhala se na vazby z minulé sezony. Snažila jsem se týmu co nejvíce pomoci a jsem ráda, že jsme vyhrály," řekla Thomasová.

Úplnou premiéru v dresu Pražanek si odbyla její spoluhráčka z Connecticutu pivotka Brionna Jonesová, která přišla jako náhrada za Isabelle Harrisonovou. "Měla dobrý první poločas, ve druhém už ji dokonce chytaly křeče. Asi ten let a málo spánku," řekla trenérka Natália Hejková.

Je nám líto, video expirovalo.
USK zvládl náročný start v Eurolize

Po úvodní přetahované o vedení hostující hráčky na konci první čtvrtiny získaly šestibodový náskok. Díky podařenému vstupu USK do druhé části a šňůře 14:0 vyšplhal rozdíl až na 15 bodů. Domácí basketbalistky ale dokázaly zareagovat a ještě před koncem prvního poločasu se přiblížily na tři body.

Bylo to ale maximum, co Pražanky lotyšskému celku povolily. Během třetí čtvrtiny jejich odpor definitivně zlomily a do závěrečné desetiminutovky vstupovaly s vedením 58:43. V jejím úvodu se dočkaly i nejvyššího šestnáctibodového náskoku. Riga porážku zmírnila, ale hráčky USK si závěr bez potíží pohlídaly.

"Máme některé nové hráčky a někdy bylo až zábavné, jak si ještě na hřišti nerozuměly. Na druhou stranu jsem ráda, že to v mnoha situacích bylo dobré. Na tom můžeme dále stavět," dodala Hejková.

TTT Riga - ZVVZ USK Praha 66:73 (14:20, 32:37, 43:58)

Nejvíce bodů: Drammehová 13, Harperová, Strautmaneová obě 12 - Thomasová, Ayayiová obě 17, Jonesová 12. Fauly: 18:18. Trestné hody: 21/16 - 20/13. Trojky: 6:6. Doskoky: 37:41.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články