Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

USK může v Krakově udělat velký krok k postupu

Krakov - Basketbalistky USK Praha čeká v Krakově utkání, ve kterém se mohou už výrazně přiblížit k jistotě postupu do čtvrtfinále Evropské ligy. Momentálně jim v tabulce skupiny B patří třetí místo, a pokud porazí Wislu na jejím hřišti, budou mít na nepostupové příčky tři kola před koncem základní části náskok dvou výher. O postup by je pak mohly připravit už jen tři prohry.

Pražanky navíc potřebují v Krakově vyhrát, aby se udržely v boji o druhé místo, znamenající lepší pozici do play-off. "Skupina je zajímavá a výsledky jsou divoké. My se musíme hlavně koncentrovat na to, abychom vyhrály v Krakově, kde to bude mimořádně složité, protože v jejich hale se hraje strašně špatně," řekla trenérka Natália Hejková.

"Jejich výkon v domácím prostředí bude naprosto odlišný od toho v Praze," uvedla Kateřina Elhotová. "Pokud tam ale vyhrajeme, tak postupová čtyřka už bude skoro jistá, protože kdyby se náhodou rozhodovalo mezi námi, Kayserisporem a Bourges, tak jsme na tom nejlépe," dodala Hejková.

České mistryně na začátku listopadu porazily Krakov doma jasně 64:40, ale od té doby se Wisla výrazně zlepšila. Do soutěže sice vstoupila čtyřmi prohrami v řadě, ale od duelu v Praze pětkrát za sebou vyhrála a vrátila se do boje o postup. O vítěznou šňůru přišla až před týdnem v Jekatěrinburgu, kde s favoritem prohrála jasně 48:89.

Tým španělského trenéra Josého Ignacia Hernándeze se opírá zejména o spolupráci španělských reprezentantek Laury Nichollsové a Cristiny Ouvinaové. O body se starají Američanky Yvonne Turnerová a Devereaux Petersová, mezi důležité postavy týmu patří i česká křídelnice Kateřina Zohnová. "USK je kompletní tým, nemůžeme se soustředit jen na jednu hráčku, ale musíme bránit všechny," konstatovala Zohnová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články