Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

USK míří do play-off, poradil si s Montpellierem

Montpellier – Tři kola před koncem základní části Evropské ligy mají basketbalistky USK Praha jistý postup do play-off. Na palubovce Montpellieru zvítězily 58:55 a za výhrou rázně nakročily už v první čtvrtině, kdy soupeřkám dovolily jen šest bodů. Udržely si zároveň druhé místo, které zajišťuje výhodu domácího prostředí.

Tereza Vyoralová ze ZVVZ USK Praha
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Pražanky začaly velmi dobře a první čtvrtinu vyhrály 18:6. Do poločasu těžily z pevné obrany a držely dvouciferný náskok. Po změně stran jim ale defenziva už tolik nefungovala a dovolily domácím šňůru 11:0. Ani jednou však české mistryně soupeřky nepustily do vedení.

Montpellier sice až do posledních vteřin držel naději alespoň na prodloužení, ale hostující hráčky zvládly zkušeně koncovku. V posledních dvou minutách nedovolily soupeři ani bod a ubránily důležité vítězství. Nejlepší hráčkou utkání byla s 18 body a osmi doskoky pivotka USK Kia Vaughnová. Proti úporné obraně francouzského celku se však příliš neprosazovaly hráčky z perimetru.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK vyhrály nad francouzskými mistryněmi

Nejlepší hráčka soutěže Sonja Petrovičová tentokrát dala jen osm bodů. Basketbalistkám USK se nedařila ani střelba, ale pomohly si doskoky. Pod košem jasně dominovaly a posbíraly o 21 míčů více.

Montpellier - ZVVZ USK Praha 55:58 (6:18, 22:32, 46:48)

Nejvíce bodů: Godinová 13, Mannová 10, Lardyová a Michelová po 7 - Vaughnová 18, Dupreeová 11, Petrovičová 8. Fauly: 11:15. Trestné hody: 8/6 - 4/3. Trojky: 1:3. Doskoky: 28:49.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články