Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

USK kráčí za titulem, Elhotové změnilo plány těhotenství

Nymburk - Basketbalistky ZVVZ USK Praha vykročily úspěšně za obhajobou českého titulu, když v úvodním finále ŽBL vyhrály 83:44 na hřišti Nymburku. V sérii na tři vítězství se tak ujaly vedení, přičemž další dva zápasy hrají na svém hřišti. Suverénky domácí soutěže se musely obejít bez Kateřiny Elhotové, která oznámila, že čeká dítě.

Utkání Nymburk - USK
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Pražanky útočí na šestý titul v řadě, v lize drží sérii 80 výher a ani druhý nejlepší tým základní části pro ně neměl být problém. Vždyť jediný dosavadní souboj v sezoně vyhrály jasně o 49 bodů. Tentokrát sice Nymburk chvíli držel krok a vedl ještě 16:15, ale pak favoritky šňůrou 13:0 odskočily a od druhé čtvrtiny už měly zápas pod kontrolou.

A to i přesto, že jim chyběla jedna z opor Elhotová. Ta oznámila, že čeká potomka. "Nechci nic riskovat. Necítím se dobře i proto, že jsem už téměř ve třetím měsíci těhotenství," uvedla. Původně měla od května bojovat o šanci prosadit se do týmu mistryň WNBA z Minnesoty. Teď jí však čeká jiná životní etapa. "Ze začátku to byl pro mě šok, protože to nebylo plánované. Měla jsem na léto trochu jiné plány, ale mám z toho obrovskou radost," dodala.

Do Minnesoty měla opora české basketbalové reprezentace odletět krátce po finále ŽBL. Křídelní hráčka a excelentní střelkyně, která má na kontě šest domácích titulů, měla být ve WNBA sedmou Češkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Těhotná Elhotová: Měla jsem trochu jiné plány, ale mám obrovskou radost

Šanci v duelu s Nymburkem dostala Tereza Vyoralová a chopila se jí velmi dobře, když jí jen těsně unikl mezi ženami málo vídaný triple double za 12 bodů, deset doskoků a devět asistencí. Postupně náskok USK narostl přes třicet bodů a Nymburk neměl šanci.

Trenérka USK Natália Hejková si tak mohla dovolit rozložit síly mezi celý tým. Hlavní rozdíl byl v rychlých protiútocích, z nichž hostující hráčky vytěžily 27 bodů, zatímco domácí jen tři. Pražanky měly výraznou převahu také pod košem a náhradnice přestřílely lavičku Nymburku
48:11.

Nymburk - ZVVZ USK Praha 44:83 (10:15, 18:26, 35:64)

Nejvíce bodů: Šikšniutéová 10, Bortelová 9, Kusterová 7 - Vyoralová 12, Hanušová 11, Vaughnová, Petrovičová a Burgrová po 10.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články