Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

USK jde na favorizovaný Kursk. Dá se porazit stejně jako Jekatěrinburg, ví trenérka Hejková

Nic není nemožné. USK počtvrté za posledních pět let hraje euroligové Final Four, ale proti Kursku rozhodně není favoritem. Pokud by Pražanky chtěly na čtyři roky starý a zatím jediný celkový triumf v soutěži navázat, musely by se postarat o překvapení na úkor předloňských euroligových šampionek. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 16:55.

Už na začátku cesty do Maďarska dostaly hráčky pražského celku podrobné informace o svém semifinálovém soupeři, proti kterému je čeká jubilejní desátý vzájemný zápas. "Kursk má na každé pozici kvalitního hráče. Něco extra proti nim vymýšlet, to nevím. Dostali jsme skauting, budeme se dívat na video, ale všichni asi tušíme, jak hrají. Je to hodně individuální basket," uvedla kapitánka USK Kateřina Elhotová.

Trenérka českého celku Natália Hejková roli naprostého outsidera odmítá. Mimo jiné i proto, že USK dokázal v základní skupině připravit obhájkyním titulu z Jekatěrinburgu, které hrají druhé semifinále s domácí Šoproní, jedinou porážku v dosavadním průběhu soutěže. "Myslím, že se nás budou i trochu bát," řekla slovenská trenérka.

"Spolu s Jekatěrinburgem jde o největší favority, kteří se dají porazit, ale nejde nad nimi pravidelně vítězit. Musíme doufat, že nebudou mít nejlepší den a my naopak podáme vynikající výkon. Ale nejdeme do toho jako outsideři, jdeme se porvat a zkusíme to," prohlásila Hejková.

Kursk se bude v semifinále spoléhat mimo jiné na nejlepší střelkyni dosavadního průběhu sezony Breannu Stewartovou, která v průměru na zápas dala 20,9 bodu. Za ruský tým nastupují i dvě bývalé hráčky USK Marta Xargayová a Sonja Petrovičová, která s Pražankami před čtyřmi lety Euroligu vyhrála.

Výhodou USK bude, že se tým neopírá jen o jednu výraznou osobnost. "V jednom zápase je hvězda Valériane Ayayiová, ve druhém Teja Oblaková a v dalším to bude Marija Režanová," řekla Hejková s tím, že stabilně dobře hrají třetí nejlepší střelkyně soutěže Alyssa Thomasová a Kateřina Elhotová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články