Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

USK i IMOS vstoupily vítězně do semifinále ligy basketbalistek

Praha/Brno - Semifinálové série v lize basketbalistek začaly očekávanými výhrami domácích týmů USK ZVVZ Praha a IMOS Brno. Obhájkyně titulu z české metropole porazily Hradec Králové 85:56, IMOS v městském derby zdolal Valosun 72:48. Druhé zápasy se uskuteční ve čtvrtek na palubovkách soupeřů, série se hrají na tři vítězství.

Sport
zdroj: ČT4

USK se po návratu z finálového turnaje Evropské ligy v první čtvrtině ještě přetahoval s Východočeškami o vedení, ale ve druhé části už si ho definitivně vzal a ve třetí odpor soupeřek zcela zlomil. Hrací období po poločasové přestávce ovládl domácí favorit poměrem 29:7.

"Pak už jsme hrály hůř v obraně a navíc jsme ztrácely úplně jednoduché míče, za což nás hrozně trestaly. Víme, že jejich hráčky jsou někde jinde než my, ale mohly jsme s nimi hrát déle vyrovnanou partii," řekla opora Hradce Michaela Stará. Nejlepší střelkyní zápasu byla s 18 body Michaela Stejskalová, s 13 body jí sekundovaly Kateřina Elhotová a Danielle Robinsonová, jež za 23 minut hry přidala sedm asistencí, šest získaných míčů a čtyři doskoky.

"Bylo dost těžké přepnout zpět na ligu po takovém psychickém vypětí, které jsme minulý týden měly v Eurolize. Bylo těžké hledat motivaci," vysvětlila trenérka USK Natália Hejková pomalejší rozjezd. "Pak jsme ale začaly hrát naši aktivní obranu, proti které má problémy každý tým. Pro další zápasy je důležité, že se chytla i Míša Stejskalová, která ve druhé půli zahrála velmi dobře," dodala Hejková.

Valosun, který v sezoně dokázal jednou IMOS porazit, vedl v prvním semifinále jen po úvodním trestném hodu, pak už se mu favorizovaný soupeř vzdaloval. Ve třetí čtvrtině domácí hráčky dovolily soupeři jen sedm bodů a zápas kontrolovaly.

"Dnes jsme byli jednoznačným vítězem, poslední část utkání už hrála celá naše lavička, byli jsme po celou dobu lepším týmem," řekl brněnský trenér Jan Bobrovský. "Začátek zápasu byl z obou stran opatrný, u soupeřek ale víc než o nervozitu šlo o problémy s naší obranou, přes kterou se nedokázaly prosadit," dodal kouč.

Valosun měl v náhradnici Šárce Pospíšilové nejlepší střelkyni utkání (16 b.), byla ale osamocená. Domácí Alena Hanušová dala 14 bo a doskočila sedm míčů, jen o jeden bod horší bilanci měla Anna Jurčenková. Ivana Jalčová přidala 13 bodů, Ashley Keyová přispěla 11 body a byla nejlépe doskakující (8) a přihrávající (4) hráčkou zápasu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články