Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

USK chce zastavit sérii euroligových porážek, v cestě ale stojí silný Jekatěrinburg

Basketbalistky USK Praha mají před sebou velkou výzvu v Evropské lize. Po třech porážkách v řadě přivítají doma na Královce hlavního favorita na zisk titulu Jekatěrinburg a pokusí se ukončit jeho neporazitelnost. Utkání sledujte od 18:55 na ČT sport a webu ctsport.cz.

USK - Jekatěrinburg
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

České mistryně skvěle odehrály první polovinu základní skupiny, v níž byl Jekatěrinburg jejich jediným přemožitelem (59:87).

Ale vstup do nového roku a odvetné fáze se svěřenkyním trenérky Natálie Hejkové vůbec nepovedl. Prohrály všechny tři zápasy, z toho dva doma, a klesly na třetí místo tabulky za Bourges.

Pokud prohrají i s Jekatěrinburgem a Bourges uspěje doma se Schiem, budou ztrácet na druhou příčku už dvě výhry. Navíc se na ně mohou dotáhnout Orenburg i Polkowice.

"V novém roce se nám nedaří a je to pořád stejná písnička. Nemáme dost široký kádr, a když proti nám někdo hraje dobrou, agresivní obranu, tak nám dojdou síly," řekla Hejková po poslední prohře.

Proto kádr rozšířila o americkou pivotku Isabelle Harrisonovou, která přestoupila z Neapole. V minulosti si zkusila Euroligu za Polkowice a pravidelně hraje WNBA za San Antonio, kde v minulé sezoně měla průměry 11,4 bodu a 6,4 doskoku na utkání.

Právě posila pod koš se bude proti Jekatěrinburgu hodit, jelikož ruský celek je ve vymezeném území hodně silný díky belgické hvězdě Emmě Messemannové, 203 centimetrů vysoké Američance Brittney Grinerové a Mariji Vadějevové.

Ale ani na perimetru není soupeř o nic slabší díky Kayle McBrideové, Albě Torrensové či Courtney Vanderslootové.

I proto ruský celek vyhrál všech deset zápasů a šest z nich o více než 20 bodů. Belgickému Castors Braine dokonce uštědřil padesátibodový debakl.

S průměrem 84 bodů na zápas je Jekatěrinburg nejlepší v soutěži a vede i statistiku úspěšnosti střelby, doskakování či asistencí. Dostal také nejméně bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články