Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

USK chce vybojovat výhodu pro play-off, jde na Fenerbahce

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha čeká jedno z klíčových utkání sezony, ve kterém se postaví Fenerbahce Istanbul. Bojovat budou o konečnou druhou příčku v tabulce základní skupiny a výhodu domácího prostředí pro play-off Evropské ligy. Druhé místo nyní drží české mistryně jen o skóre, navíc první duel v Turecku prohrály 71:75. Nutně proto potřebují odvetu vyhrát, ideálně o pět a více bodů. "Věřím, že nás nezlomí zodpovědnost a že uvidíme pěkný a uvolněný basketbal," řekla trenérka Natália Hejková. Přímý přenos sledujte exkluzivně od 18:55 na ctsport.cz.

Tereza Vyoralová ze ZVVZ USK Praha
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Pro svěřenkyně Hejkové bude zápas o to těžší, že se potřebují vzpamatovat z tvrdé rány, kterou jim před týdnem uštědřil lídr skupiny Kursk, když USK v Praze přehrál jednoznačně 73:49.

"Nesmíme z toho být zdrcené, protože důležitý zápas nás teprve čeká. Musíme se poučit a být na Fenerbahce připravené," upozornila nejlepší hráčka USK Sonja Petrovičová. "Byl to výbuch, ale teď musíme myslet na Fenerbahce," doplnila Hejková.

Její tým má Fenerbahce co vracet, jelikož s ním prohrál o čtyři body i duel o třetí místo v minulé sezoně. Naopak před dvěma lety Pražanky zdolaly Fenerbahce v semifinále a následně celou soutěž vyhrály.

Klíčovými postavami tureckého celku jsou americká střelkyně s maďarským pasem Alexandria Quigleyová, která dává v průměru přes 15 bodů na zápas, a podkošové duo Sandrine Grudaová, Jantel Lavenderová. Právě tato trojice rozhodla i prosincový duel s USK, když dohromady nastřílela 46 z celkových 75 bodů svého týmu.

USK však v Istanbulu většinu utkání vedl a výhru mu sebrala až nepovedená poslední čtvrtina, kterou Pražanky prohrály o deset bodů. Tentokrát se takovému výpadku budou snažit vyhnout. Pokud totiž uhájí druhé místo, čeká je v play-off Salamanca či Bourges, v opačném případě by však vyzvaly nepříjemný ruský tým Orenburg.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články