Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

USK čeká velká výzva, v Eurolize pokračují proti těžkým vahám z Kursku

Basketbalistky ZVVZ USK Praha čeká dosud největší výzva v aktuálním průběhu Evropské ligy. Doma na Královce přivítají obhájkyně titulu z Kursku, které od března 2016 neprohrály už 28 euroligových zápasů v řadě. Přímý přenos sledujte od 18:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Kateřina Elhotová (vlevo) v utkání Euroligy
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Jde o souboj prvních dvou týmů skupiny A. Zatímco Kursk všech deset utkání vyhrál, Pražanky mají už čtyři porážky. I tak mají čtyři kola před koncem náskok dvou výher na nepostupové příčky. Případnou výhrou nad Kurskem by udělaly velký krok k jistému čtvrtfinále.

K úspěchu nad Kurskem však bude třeba podat ideální výkon, jelikož ruský celek má velmi vyrovnaný kádr bez větších slabin. Pod košem září mladá Ruska Maria Vadějevová spolu s Američankou Nnemkadi Ogwumikeovou, doplňují je zkušené Taťjana Vidmerová a Héléna Ciaková.

Na křídle je Američanka Angel McCoughtryová a bývalá hráčka USK Sonja Petrovičová, která je momentálně nejužitečnější hráčkou soutěže s průměry 15,4 bodu, 5,9 doskoku a 3,8 asistence na utkání. Rozehrávku obstarávají Epiphanny Princeová a Anna Cruzová.

Je nám líto, video expirovalo.
Jaký je tým USK a co ho čeká? Hodnotí trenérka Hejková a pivotka Hanušová

Kursk je nejlepší v počtu nastřílených bodů, když dává v průměru o 11 bodů více než druhý USK. Má nejlepší úspěšnost střelby a nejvíce doskoků a asistencí.

Listopadový vzájemný zápas v Rusku vyzněl jednoznačně pro domácí tým 109:88. Hráčky USK tehdy inkasovaly přes sto bodů poprvé od ledna 2009. "Nepamatuji si, že bych někdy v Eurolize za celou svou kariéru dostala přes sto bodů. Propadly jsme tam v obraně. Nebyly jsme dostatečně agresivní, byl tam špatný pohyb. Dostaly jsme moc trojek," vzpomínala trenérka Natália Hejková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články