Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokejista sezony Tipsport Extraligy v ledním hokeji 2023/2024

USK čeká Final Four proti Kursku. Zkusíme to a doufáme v jejich špatný den, řekla Hejková

S jejími svěřenkyněmi se povedl v Evropské lize nadplán. Trenérka basketbalistek USK Praha Natália Hejková nejdřív chtěla zajistit postup do Eurocupu, poté myslely Pražanky na play-off, nyní si zahrají dokonce Final Four. Postup přes Fenerbahce označila Hejková za velmi nečekaný, protože před sezonou skládala nový tým.

Trenérka USK Natália Hejková
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Pražanky si místo ve Final Four zajistily suverénním postupem přes Fenerbahce. Doma vyhrály 76:54, v pátek v Turecku 77:65 a sérii ovládly 2:0 na zápasy. "Měly jsme skvělý vstup do zápasu, vedly jsme 11:0 a ukázaly jsme soupeři, že to bude stejný zápas jako v Praze," řekla Hejková.

Hráčky měly téměř celý zápas pod kontrolou a vedly už o 22 bodů, ale ve třetí čtvrtině si vybraly slabší chvilku a dovolily domácím snížit na rozdíl osmi bodů. "Fenerbahce je silný tým a má spoustu kvalitních hráček, ale z šoku se vzpamatovalo jen na chvíli ve třetí čtvrtině," uvedla Hejková.

"Byl to jejich poslední pokus o zvrat. My jsme nebránily dobře a musely jsme hrát ze zpomalených útoků, což nám nesvědčí. Pak jsme se ale dokázaly opět zkoncentrovat, začaly jsme lépe bránit a z útlumu jsme se dostaly," přidala čtyřiašedesátiletá slovenská trenérka.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK slaví postup do Final Four

USK postoupil na závěrečný turnaj počtvrté za posledních pět let. V roce 2015 Evropskou ligu ovládl, což byl jeho jediný dosavadní triumf v soutěži. V následujících dvou sezonách pražský celek skončil v semifinále a v minulém ročníku vypadl už ve čtvrtfinále.

"Tenhle postup je nejpřekvapivější, protože jsme před sezonou dávali dohromady nový tým a odešly nám opory," uvedla Hejková. "V koutku duše jsme doufaly, že bychom mohly do play-off postoupit. Cíl ale byl skončit ve skupině Evropské ligy do šestého místa, abychom se kvalifikovaly do Eurocupu," přidala.

USK se ale dařilo a nakonec v základní skupině obsadil druhé místo za obhájcem titulu Jekatěrinburgem, který navíc dokázaly Pražanky porazit. "Zápas po zápasu jsme se začaly dívat vždycky o kousek výš. Ale že dáme ve čtvrtfinále 2:0 na zápasy Fenerbahce, to nikdo nečekal," prohlásila Hejková.

V semifinále závěrečného turnaje, o jehož pořadateli zatím nebylo rozhodnuto, nastoupí USK proti Kursku, s kterým Pražanky prohrály posledních sedm zápasů. "Spolu s Jekatěrinburgem je to největší favorit. Jsou to oba světové týmy, které se dají porazit, ale nejde nad nimi pravidelně vítězit. Musíme doufat, že nebudou mít nejlepší den a my naopak podáme vynikající výkon. Zkusíme to," uzavřela Hejková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články